Gazete Vatan Logo

Gözler 2 milyar dolarlık imzada

Gözler 2 milyar dolarlık imzada

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik adımlar, bu ülkede iş yapan Türk müteahhitlik şirketlerini sevindirdi. Bugüne kadar Rusya’da 65 milyar dolarlık projeleri bulunan şirketler, şu anda imza aşamasında olan 2 milyar dolarlık projeleri bir an önce üstlenme amacında.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerinin dünyaya açıldığı pazarlar arasında Rusya Federasyonu’nun her zaman önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, süregelen yakın ilişkiler çerçevesinde pazara ilk defa giriş yapılan 1988’den bu yana üstlenilen 1.928’i aşkın projenin toplam bedelinin 65 milyar dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.

Yenigün, Rusya’nın bu tutar ile yurt dışında üstlenilen projelerin ülkelere göre dağılımında yüzde 19.9’luk pay ile lider konumda bulunduğu bilgisini vererek, Türk müteahhitlik şirketlerinin 2015’te 5.3 milyar dolarlık 24 proje üstlendiğini belirtti.

Yenigün, bu projelere ilişkin şu örnekleri verdi: “Rusya’da Türk müteahhitlik firmalarının üstlendiği projeler arasında kentsel altyapı, arıtma ve boru hattı gibi çeşitli altyapı projeleri; enerji hatları, enerji santralleri, petro-kimya tesisleri, yol, köprü, tünel ve havaalanı gibi çeşitli ulaşım projeleri; konut, iş merkezi, idari bina, askeri tesisler, sağlık tesisi, turizm tesisi ve sosyal-kültürel tesisler gibi çeşitli bina projeleri mevcut.”

Haberin Devamı