Gazete Vatan Logo

Gözde okullar bile boş kaldı!

Öğrenciler için ikinci ön kayıt da sona erdi

Gözde okullar bile boş kaldı!

Kontenjanları dolmayan Fen ve Anadolu liselerine “yedek kayıt hakkı” kazanan öğrenciler için ikinci ön kayıt da sona erdi.

Fen, Anadolu liseleri ve yabancı okullara yedek kayıt hakkı kazanan öğrenciler için ikinci kayıt dönemi de sona erdi. İlk kayıtta kontenjanı dolmayan bir çok gözde lise ikinci kayıt döneminde de dolmadı.


Türkiye’nin önemli okulları arasında bulunan Galatasaray, Kabataş, İstanbul Erkek, Cağaloğlu Anadolu, Kadıköy Anadolu, Ankara Anadolu, Ankara Atatürk, Ankara Anadolu Lisesi gibi bir çok okul hâlâ öğrenci bekliyor. Boş kalan kontenjanlar için yedek listede kayıt hakkı bulunan öğrenciler yarın açıklanacak. Tercih yapacak öğrenciler için 3. kayıt dönemi 29 Ağustos Cuma günü saat 17.00’de sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı yetkileri son tercihlerden sonra boş kontenjan kalması halinde yeni bir kayıt döneminin açılıp açılmayacağı konusunda açıklama yapmadı.

Özel okullar da boş

SBS puanına göre öğrenci alan yabancı özel liselerde de kontenjanlar doldurulamadı. Kontenjanı dolmayan okulların taban puanlarında da önemli ölçüde düşüş yaşandığı gözlendi. Asıl kayıt döneminde 683 puana sahip olan Türkiye’nin en prestijli okullarından Amerikan Robert Koleji üçüncü ön kayıt döneminde 676 puanla öğrenci kabul edecek.

Haberin Devamı