Gazete Vatan Logo

Gözaltı morluklarından kurtulmanın formülü!

Uyku düzeni sorunları zaman zaman herkesi kötü yönde etkiliyor. Genetik faktörler de buna eklenince, göz altlarında oluşan mor halkalar kaçınılmaz oluyor.

Yorgun ve daha yaşlı görünmeye neden olan bu göz altı morluklarından ve halkalarından şikayetçiyseniz, işte göz çevresinde bu türden sorunlar yaşayanlar için öneriler...

Renkli göz altı kapatıcısı kullanın

Eskiden sadece ten renginde olan kapatıcıların şimdi çok farklı renklerini bulmak mümkün. Farklı tonları barındıran bir kapatıcı paletiyle teninize uygun ve göz altı halkalarınızı tam olarak örten bir ürün bulabilirsiniz.

Krem göz altı kapatıcısı tercih edin

Göz altı kapatıcınızla mor halkalarınızı saklamakta sorun yaşıyorsanız, krem formlu olmadığı için olabilir mi? Krem göz altı kapatıcıları hem daha kolay yayılarak topaklaşmayı önler hem de göz altı halkalarını mükemmel kapatır.

Kapatıcınızı özellikle sorunlu bölgeye uygulayın Göz altı kapatıcınızı uygularken önceliğiniz mor halkalar olmalı. Kapatıcıyı bütün göz altınıza sürmek yerine, yalnızca sorunlu bölgeye odaklanmanız çok daha faydalı olacaktır.

Kapatıcınızı daha açık tonda seçin

Haberin Devamı

Kapatıcınızın renginin fondöteninizden daha açık olması da mor halkaları gizlemenizde işe yarayabilir. Ancak bu yöntem buğday ya da esmer tenliler için geçerli.

Bitkisel yollara başvurun Mor halkaların görünümünü azaltmak için doğal yolları da deneyebilirsiniz. Papatya çayı poşetleri, çiğ patates ve salatalık yararlı içerikleriyle düzenli kullanıldığında fayda sağlayabilir ancak mucizevi bir sonuç beklemeyin.

Bol bol su, C ve E vitaminli yiyecekler tüketin

Su, cildin daha genç ve daha dinç görünmesini sağlıyor. Suyu sadece sabahtan akşama doğru azaltarak tüketmeniz önemli. Çünkü akşam ve gece içilen fazla su ertesi gün gözaltı şişliklerine sebep olabiliyor. C ve E vitaminin bulunduğu sebzeleri ve meyveleri tüketmek göz altı morluklarını ve kılcal damarların görünümünü azaltmak için birebir.