Gazete Vatan Logo

Göz tansiyonu trafik kazalarına yol açabilir!

Göz sağlığı hayatımızı direkt olarak etkileyen konuların başında geliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Hakan Özkan "Ehliyet aldıktan sonra da mutlaka senede bir kez göz muayenesi yapılması gerekiyor. Bir göz tansiyonu hastası çok ileri bir hastalık noktasında bile yazıları okuyabilir ve en uzaktaki gösterdiğiniz simgeleri görebilir. Ancak dürbünle baktığınız gibi sadece ortayı görür. Yanları görmesi imkansızdır. Dolayısıyla bu sürücünün kaza yapma ihtimali çok yüksektir" dedi.

Göz tansiyonu trafik kazalarına yol açabilir!

Her gün milyonlarca otomobilin trafikte seyir halinde olduğu büyük şehirlerde, sürücülerin göz sağlığı büyük önem taşıyor. Ehliyetin ilk alınma sürecinden sonra görme muayenesi yapılmadığı için zamanla görme yetisi azalan sürücüler hem kendilerinin hem de diğer sürücü ve yayaların can güvenliğini tehdit edebiliyor. Bu sürücülerin görme yetilerinin azaldığının farkında olmama ihtimali konusunda uyaran Op. Dr. Hakan Özkan, sürücülere yılda bir kez mutlaka göz muayenesi olmalarını önerdi.

GÖZ TANSİYONU OLAN HASTALAR YAN AÇILARI GÖREMİYOR

Göz tansiyonu olan hastaların yan noktaları görmekte çok zorlandığını belirten Op.Dr. Hakan Özkan, kişilerin bazen görme kusurlarının farkında olmadıklarını söylüyor. Bu tip vakaların trafikte kazalara yol açabileceğinin altını çizen Op.Dr. Özkan “Ne yazık ki birçok hasta gözünde ciddi anlamda bir rahatsızlık yaşamadığı sürece göz doktoruna gitmiyor. Ancak bazı görme kusurları hastaların farkında olmadan ilerleyebiliyor ve günlük hayatına zarar verebilecek bir olaya sebep olabiliyor” dedi.

Haberin Devamı