Gazete Vatan Logo

Göz sulanması şikayetiyle doktora gitti! Yüzünde dev delikle...

İngiltere’de göz sulanması şikayetiyle hastaneye gidip doktorların enfeksiyon teşhisi koyup antibiyotik verdikleri adamın aslında göz kanseri olduğu ortaya çıktı. Talihsiz adam hayatta kalabilmek için sadece gözünden olmadı, yüzünde koca bir delik açıldı.

Göz sulanması şikayetiyle doktora gitti! Yüzünde dev delikle...

Üç çocuk babası Daniel Jackson, dokuz yıl önce Göz Sulanması ve tahriş şikayetleriyle doktora gitti. Doktorlar kendisine enfeksiyon teşhisi koyarak sadece antibiyotik ve göz damlası verdi. Ancak Jackson'ın rahatsızlıkları bir türlü geçmeyince gidip tekrardan test oldu. Test sonuçlarını görünce şoke olan genç adam etmoid sinüsünde (burun kemiklerinin içinde kalan boşluk) büyüyen bir tümör olduğunu öğrendi.

AYNAYA BAKTIĞINDA DİLİNİN İÇERİDEKİ HAREKETLERİNİ GÖREBİLİYORDU

Jackon'un tedavi için sağ gözünün alınması gerekti. Artık sürekli olarak göz bandı takan Jackson, bir zamanlar aynaya baktığında yüzünde dilinin hareket ettiğini görebileceği kadar büyük bir oyuk olduğunu söyledi.. Cerrahi müdahaleyle yüzü yeniden yapılandırılan Jackson, artık görünüşünden memnun olduğunu söyleyen Jackson, yüzünün fotoğraflarının, yüz şekli bozulmalarına dair hayır kurumlarının kampanyaları için kullanılmasından da memnun olduğunu dile getirdi.

SEMPTOMLARI CİDDİYE ALMAMIŞTI

Göz tahrişi semptomları başladığında 34 yaşında olan Jackson, pratisyen hekiminden randevu almakta gecikti. Ciddi bir tıbbi sorun olduğunu düşünmüyordu çünkü genç, güçlü bir erkekti ve tahriş olmuş gözü için doktora giderek vakit kaybetmek istemiyordu.

Haberin Devamı

Semptomlarını hafifletmek için çeşitli tedavilerden geçtikten sonra, taramalar, göz sulanmasının nedeninin gözünün arkasında büyüyüp göz küresini zorlayan bir tümör olduğunu ortaya çıkardı. Yüzünün içinde büyüyen "koca tümörü” ortaya çıkaran Film kendisine gösterildiğinde "inanmadığını" söyleyen Jackson o anı şu sözlerle anlattı:

TÜMÖRÜN TEK BELİRTİSİ GÖZ SULANMASIYDI

“Masum göz sulanmamın neden durmadığını öğrenmeye gelip, ölüm emri verilmiş bir adam gibi ayrıldım. Kanserim sinüslerimden birinde, yüzün içinde gömülüydü ve kontrolsüzce büyümüştü. Gözümün arkasından meydana gelen büyümenin neden olduğu tek belirti göz sulanmasıydı."

Doktorlar, Jackson'a tek hayatta kalma şansının gözünü ve çevresindeki dokuyu aldırmak olduğunu söyleyince “Ne gerekiyorsa yapmaya hazırım” cevabını verdi.

Haberin Devamı

TEDAVİ SONA ERDİĞİNDE YÜZÜNDE BÜYÜK BİR DELİK VARDI

Ameliyat ve radyoterapi tedavisinin sonunda yüzünde bakmakta zorlandığı, baksa dilini görebildiği bir delik açılmıştı. Jackson tedaviden hemen sonraki halini şu sözlerle anlatıyor:

"Yüz kanserinin ne kadar lanet bir şey olduğunu biliyorsanız, yüzümün şekil bozukluğunu tahmin edebilirsiniz. Yüzümün şekli her anlamda bozulmuştu. Aynaya baktığımda gördüğüm artık benim yüzüm değil, korku filmlerinden bir yüzdü. Radyoterapinin yüzümdeki yumuşak, hassas deri üzerinde yıkıcı bir etkisi oldu. Dikişli alanlar yavaş yavaş tekrar açıldı ve yüzümde kocaman bir delikle kaldım. Bu delik hayal edebileceğiniz hiçbir şeye benzemiyordu, çünkü devasa tümörü alırken sadece gözümü değil tümörün etrafındaki her şeyi de aldılar.” (Hürriyet)