Gazete Vatan Logo

Göz kapağı estetiğinde merak edilenler

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, göz kapağı estetiği hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.

Göz kapağı estetiğinde merak edilenler

Yaşlanmayla birlikte cilt esnekliğini kaybeder. Esneklikteki bu azalma, yer çekimi kuvvetiyle birleşince yaşlanan derinin sarkmasına neden olur. Alt göz kapağındaki fazla deri katlanmalara ve kırışıklıklara sebep olur. Üst göz kapağındaki fazlalık ise aşağı sarkarak gözleri hem işlevsel hem de estetik açıdan olumsuz yönde etkiler. Bazı kişilerde göz kapağı sarkarak görüşü kısmen bloklayabilir, göz kapağı estetiği bu sorunun tedavisinde de uygulanabilir.

Göz kapaklarında yaşlanma belirtileri olan, genel sağlık durumu yerinde olan kişiler göz kapağı estetiği için uygun adaylar arasındadır. Genellikle 35 yaş ve üstü kişilerin tercih ettiği bir operasyon olsa da kişide genetik göz kapağı düşüklüğü ve şişkinliği varsa daha erken yaşlarda da uygulanabilir. Göz kapağı estetiği yüzü gençleştirip görüş alanının artmasına yardımcı olur.

Göz kapağının cerrahi tekniklerle tedavisi

Göz kapağı ameliyatı eğer alt ve üst göz kapağına aynı anda uygulanıyor ortalama iki saat sürer. Göz kapaklarının doğal çizgilerine açılan kesiler aracılığı ile fazla deri, yağ ve kas dokusunu alınır. Alt göz kapağında ameliyat birkaç farklı teknik yardımıyla yapılabilir. Bu tekniklerin birinde cerrah alt göz kapağının içine kesi yaparak fazla yağı ve deriyi alır. Kesiler görünür değildir. Ameliyattan 1 -2 hafta sonra göz kapakları normal görünüme kavuşur.

Haberin Devamı

Işık dolgusu ile göz kapağı tedavileri

Hastaların göz ve göz çevresi ile ilgili çok sayıda şikayeti olabilir. Bu sorunlar arasında kırışık, kaş düşüklüğü, göz altı morluğu, göz kapağı sarkmaları sayılabilir. Işık dolgusu ile üst ve alt göz kapağındaki estetik sorunlar da ameliyata gerek olmaksızın çözülebilmektedir. Göz kapağı sorunlarını tedavi etmek için ışık dolgusundan faydalanılır. Özel içeriği göz kapağı bölgesindeki sıvı eksikliğini tamamlayarak dokuların doğal pozisyonuna gelmesini sağlar.

Işık dolgusu, yüz gençleştirme tedavisinde hasta memnuniyetinin en yüksek olduğu tedavi tekniklerinin başında yer alır. Göz çevresindeki estetik sorunların giderilmesi yüzün daha genç görünmesine yardımcı olur.

Haberin Devamı