Gazete Vatan Logo

Göz kapağı estetiği nedir?

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, göz kapağı estetiği/blefaroplasti hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Göz kapağı estetiği nedir?

Göz kapağı estetiği (blefaroplasti) göz kapağındaki sarkmaları tedavi etmek için uygulanan bir tekniktir. Üst göz kapakları zamanla sarkarak hem görüş alanının daralmasına hem de yaşlı bir görünüme yol açabilir. Üst göz kapağında oluşan bu fazla deri blefaroplasti ameliyatı ile alınabilir. Üst göz kapağı estetiğinde kesiler, göz kapaklarının doğal kıvrımlarına açılarak fazlalık olan deri ve yağ alınır. Sonrasında çok ince bir dikişle bu yara kapatılır. Bu sayede göz kapaklarında belirgin bir yara izi oluşmaz. Göz kapaklarının doğal görünümü korunabilir.

Alt göz kapağı estetiğinde ise kesiler, göz kapaklarının doğal kıvrımına yapılabileceği gibi transkonjuktival blepharoplasti tekniği ile göz kapaklarının iç kısmına da yapılabilir. Transkonjuktival teknik sayesinde deride görünür bir iz bırakılmadan kapakların altındaki yağ katmanına kolayca ulaşılabilir. Ardından oluşan yağlar çıkarılabilir.

Göz kapağı estetikleri görüşü rahatlatabilir

Üst göz kapağındaki fazla deri ve yağ miktarı göz kapaklarının ağırlaşmasına, kişinin olduğundan daha yorgun ve yaşlı görünmesine, bazen de görüşün bloke olmasına yol açabilir. Üst göz kapağı estetiği ile bu fazlalıklar alınarak hastanın görüşü iyileştirilebilir.

Haberin Devamı

Alt göz kapağı estetiği torbalanmaya neden olan yağ ve deri fazlalığı alınabilir. Bu yüzün daha enerjik ve genç görünmesine yardımcı olabilir. Bazı durumlarda göz kapakları altında çukurlar oluşabilir. Bu durumda dolgu enjeksiyonu tekniği uygulanabilir.Göz kapağı estetikleri yüzün daha enerjik ve genç görünmesine yardımcı olan estetik operasyonlardandır. İyileşme sürecinde doktorun vereceği talimatlara tam olarak uyum sağlamak çok önemlidir. Birkaç hafta güneş ışıklarından ve ağır egzersizlerden uzak durulması gerekir.