Gazete Vatan Logo

Göz göre göre facia 3 ölü

Antalya'da ki Türkiye Opet Otodrag Şampiyonası'nda pistten çıkan yarış otomobili, güvenlik önlemlerinin eksik olduğu seyircilerin arasına daldı: 3 ölü, 2 yaralı

Herşey çok güzel başlamıştı. Çoğunluğu genç 3 bine yakın yarışsever, Türkiye Opet Otodrag Şampiyonası için Antalya'daki Türk Hava Kurumu'na ait Karain Havalimanı'nda toplandı. Ünlü şovmen Cem Yılmaz da gelince seyircinin keyfine diyecek kalmadı. Karşılıklı atışmalar yapıldı, espriler patlatıldı. Fakat pist tam Türk işiydi. Seyirciler, neredeyse yolun ortasına kadar girmiş, tel örgüler delinmişti. Hatta yarış seyircilerin güvenlik şeridini aşıp piste koşmasıyla birkaç kez durdurulmak zorunda kaldı. Ve sonunda olan oldu!

Saat 16.00'da Opet Takımı'nın sürücüsü Levent Kesen, 400 metrelik pistte hızla giderken birden direksiyon hakimiyetini kaybetti ve pistle aralarında hiçbir güvenlik duvarının olmadığı seyircilerin arasına daldı. Feci kazada, henüz 18 yaşındaki İbrahim Uzun ve 20 yaşındaki İbrahim Özer olay yerinde hayatını kaybetti. 19 yaşındaki Orhan Bozkurt ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tüm müdahalelelere rağmen kurtarılamadı. Sürücü Levent Kesen ile seyircilerden 18 yaşındaki Şakir Koskal yaralandı. Kazanın yarışın sonlarına doğru olması facianın daha da büyümesini engelledi. Çünkü seyircilerin çoğu, yarış bitti sanıp dağılmaya başlamıştı.

"Sorumluluk Antalya Otomobil Kulübü'nün"
Tosfed Sportif Direktörü Serhan Acar: "Bu yarışı, TOSFED'in denetiminde, Antalya Otomobil Kulübü düzenledi. Yarış güvenliğini sağlama sorumluluğu onların. Yarışlarda TOFSED görevlileri, eksiklikler olursa yarış öncesi uyarıda bulunabiliyorlar ama bu yarışta ne yapıldığını henüz öğrenemedik."

"Meraklı seyirci pistin dibine girdi"
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Antalya Temsilcisi Haluk Özsevim: "Güvenlik barikatını seyirciler aştı ve araçların yarıştığı yere kadar geldi. Aracın kaza yaptığı yer, en çok hızlandığı noktadır. Seyirciler tel örgüleri yıkıp bu bölgeye geçmemiş olsaydı, kazada ölüm yaşanmazdı. Meraklı insanımız otomobilleri yakından görebilmek için pistin dibine kadar giriyor. Yarışlar için gerekli tüm yasal izinler alınmıştı. Jandarmayla yetinmeyip özel güvenlik de koyduk. Seyirciler zaman zaman güvenlik görevlilerini bile tartakladı."

Haberin Devamı