Gazete Vatan Logo

Göz damlası orucu bozar mı?

Ramazanda oruç tutarken göz damlasının kullanılıp kullanılmayacağı merak ediliyor. Göz damlası orucu bozar mı? sorusu özellikle internette oldukça aratılıyor. İşte merak edilen soruların cevaplarını sizler için derledik.

Göz damlası orucu bozar mı?

Göz damlası orucu bozar mı? sorusu araştırılan önemli konular arasında yer alıyor. Bu nedenle gözünde problem yaşayanlar oruç tuttuğunda tedaviyi erteleyebiliyor. Konuyla ilgili Diyanet tarafından da önemli bir açıklama yapıldı. İşte merak edilen sorunun cevabı...

GÖZ DAMLASI ORUCU BOZAR MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı, kendisine yoğun olarak yöneltilen soruları cevaplandırdığı Din İşleri Yüksek Kurulu web sitesinde yayınladığı fetvada, göz damlasının orucu bozmayacağını açıkladı. Gözün, insan vücudunda kendisini yenilemeyen tek organ olduğunun altını çizen Op. Dr. Erhan Yılmazkurt, “Bu yüzden göz kesinlikle ihmale gelmez ve tedavisi devamlılık gerektirir. Periyodik göz muayenesi olması gereken ve göz damlası kullanan hastalarımız muayenelerini ve ilaç tedavilerini Ramazan ayı nedeni ile asla ertelememelidir” dedi.