Gazete Vatan Logo

Gösterişli iftar davetlerinden kaçının

Diyanet İşleri Başkan Yardımcı İzzet Er imzasıyla il müftülüklerine gönderilen bir genelgede, yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verildi

İl ve ilçe müftülüklerince Ramazan’a özel vaaz ve irşat programı hazırlanacak. Müftülüklerce uygun görünen merkezi konumdaki bazı camiler merkezi vaaz sisteminden ayrılacak, bu camilerde ilahiyat fakülteleri öğretim üyeleri, imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenleri, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri, emekli müftü, vaiz ve liyakat sahibi imam hatiplerin vaaz vermeleri sağlanacak.

GÖREVLİLERE İZİN YOK
Yeterli sayıda vaizi bulunan il ve ilçelerdeki müftülükler, cemaati kalabalık olan bir camide, Ramazan boyunca öğle ikindi arası sürekli vaaz verilmesini sağlayacak. Din görevlisi bulunmayan ya da kadro tahsis edilmemiş camilerde din hizmetleri, emekli Diyanet İşleri Başkanlığı personeliyle imam hatip yeterlilik belgesi almış olanlara öncelik tanınacak şekilde ehil kişilerce yürütülecek, imkânlar ölçüsünde camiler görevlisiz bırakılmayacak. Zorunlu haller dışında Ramazan boyunca hiçbir cami görevlisine izin verilmeyecek.

CAMİLER TEMİZLENECEK
Ramazan öncesinde camiler temizlenecek, elektrik ve ısıtma tesisatıyla ses cihazları elden geçirilecek, merkezi sistemlerdeki sesin rahatça dinlenebilecek kalitede olması sağlanacak. Ezan okunurken ses cihazları lüzumundan fazla açılmayacak. Kadınlara ayrılan bölümlerin daha geniş ve sağlıklı olması yönünde çalışmalar yapılacak. Müftü, vaiz ve diğer görevlileri, maddi durumu iyi olanları, gösterişli iftar davetleri vermek yerine ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği iftarlara yöneltecek. İmam hatipler namazlarda hızdan kaçınmaya, teravih namazlarını kısa sürelerle kıldırmaya özen gösterecek. Kadir Gecesi’nde il ve ilçelerde bir cami sabah namazına kadar ibadet etmek isteyenler için açık kalacak.

Haberin Devamı