Gazete Vatan Logo

Görüşlerimi daha liberal söyleceğim

Yeni dönemde siyaset arenasında yer almama kararı veren eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, görevi bıraktıktan sonra daha liberal olarak görüşlerini ifade edebileceğini söyledi.

Görüşlerimi daha liberal söyleceğim

Boğaziçi Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı C20 (Civil20-Sivil Toplum 20) Zirvesi’nin ikinci gününde konuşan Babacan, Türkiye’nin kendisine öncelikli olarak belirledikleri ile şu anda kendilerine tavsiye olarak sivil toplumun sunduğu konuların örtüştüğünü dile getirdi. Babacan, 13 yılı devlet tarafında geçirdikten sonra 13 gündür daha liberal bir pozisyonda görüşlerini ifade edebileceğini söyledi. Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Küresel büyümenin krizden sonra yavaş yavaş başladığını görmüştük, ama büyümenin kalitesine dair sorunlar vardı. Büyüme kapsayıcı değildi. Büyüme, yapısal reformlardan değil, parasal genişlemeden geliyordu. Özellikle parasal tarafta yeteri kadar yatırıma dikkat gösterilmiyordu. Bu yüzden kapsayıcılık, inovasyon ve uygulamayı söyledik. Uygulama, yapısal olan taraf... Pek çok ülkenin buna ihtiyacı var. Yatırım dediğimizde ise şirketler için altyapı ve yatırım ortamının geliştirilmesi söz konusu. Çünkü istihdamı oluşturacak olan günün sonunda özel sektörün yatırımlarıdır. Genel kanaatin aksine kamu yatırımları o kadar büyük istihdam oluşturmuyor.”

Haberin Devamı

G20’nin gündemine az gelişmiş ülkeleri soktuklarını ifade eden Babacan, G20 ülkelerinin dünyanın tamamı olmadığının altını çizerek, “en az gelişmiş ülkelerin” çok önemli olduğuna karar verdiklerini bildirdi.