Gazete Vatan Logo

Görünmeyen diş teli

Dişlerini beğenmeyen ama diş tellerinin görüntüsünden de hoşlanmayan hastalar saklı tel yöntemi ile tedavi oluyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Ortodontist Yrd. Doç. Dr. Cihan Aydoğan, saklı tellerin üretiminin Türkiye'de başlaması sayesinde artık daha kolay ulaşılabilir hale geldiklerini belirtti.

Görünmeyen diş teli

''Her hastaya özel olarak üretilen saklı tel apareyleri, geçmişte yalnızca yurt dışından ithal olarak geldiği için oldukça yüksek maliyetlere sahipti. Bugün ise Türkiye'de yaptığımız çalışmalar sayesinde kişiye özel saklı telleri çok daha yaygın biçimde uygulama imkanına sahibiz.''

Lingual ortodonti fiyatını ithal sistemlere göre çok daha uygun hale getiren bu özel teknik, aynı zamanda ciddi miktarda dövizin yurt içinde kalmasını sağlıyor. Bu teknikte her hasta için bilgisayar ortamında özel bir yazılımla 5 – 6 saatlik bir çalışma yapılıyor. Bilgisayarda tasarlanan diş telleri kişiye özel olduğundan, hem hasta adaptasyonu hem de tedavinin doğruluğu açısından birçok fayda sağlıyor. Dişlerin iç taraflarına takılan saklı tellerin, diş tellerinin görüntüsünden çekinen hastalar için oldukça mantıklı bir ortodontik tedavi yöntemi olduğunu belirten Aydoğan; ''Saklı tel tedavisi sırasında diş teli taktığınızı en yakınlarınız dahi göremez. Saklı teller ile her yaş grubundan hasta tüm diş bozuklukları için tedavi görebilir.'' dedi.

Haberin Devamı

Saklı tel tedavisi tekniği, lingual diş teli – lingual ortodonti fiyatlarının da ulaşılabilir hale gelmesini sağlamıştır. Saklı diş tellerinin bir avantajı da, dişlerin iç yüzünden uygulandığından dolayı diş hareketlerini daha efektif hale getirmesidir. Özellikle, yakın bir zaman diliminde düğün ya da önemli bir daveti olan, medyada yer aldığı için dişlerinde tel görüntüsü istemeyen, yoğun iş yaşamında kurumsal firmalarda çalışan hastalar için ‘’ Saklı tel ‘’ tedavisi tekniği oldukça uygundur.