Gazete Vatan Logo

Görücüye çıktı! Bu bir ilk

Panasonic, profesyonel video sektörünün ilk entegre 4K PTZ kamerasını, ABD'nin Orlando şehrinde düzenlenen INFOMCOMM'da gün yüzüne çıkardı.

4K IP canlı izleme ve dahili 4K kayıt yapma kapasitesine sahip olan AW-UE70, HDMI üzerinden 25p'de 3840 x 2160 çözünürlük sağlıyor. Kamera, 4K 2160/25p'ye ek olarak, aralarında 1080/50p, 1080/50i, 1080/25p, 1080/25PsF ve 720/50p'nin olduğu pek çok uluslararası HD sinyal formatını da sunuyor.

UE70, genlock, Optik Görüntü Sabitleme (OIS) ve uzaktan değiştirilebilir ND filtreleri gibi prodüksiyonlara yönelik temel özellikleri içerisinde barındırıyor. HDMI video çıkışları ve 3G-SDI özellikleriyle birlikte sunulan kamera, bünyesinde 1/2,3 tipi MOS sensörü ve gelişmiş işleme özelliğini barındırıyor. Ayrıca kameradan 2160/30p'ye kadar ses/video akışı alabiliyor ve 2160/25p veya 1080/50p'de bir mikroSD karta kamera içi video ve ses kaydı yapabiliyor.

Panasonic Türkiye Satış Mühendisi Ahmet Saygın Çelikay, yeni kamera hakkında şunları bellirtti: "Kamera, esnek 4K/HD becerileri ile stadyumlardaki, konferans salonlarındaki, oditoryumlarındaki ve etkinliklerdeki gibi son derece yüksek çözünürlüklü video ve hassas kontrolün gerektiği yayınlar için mükemmel bir seçenek haline geliyor. Standart IP kontrolü, entegre ses girişi ve Ethernet üzerinden Güç (PoE) sayesinde, yenilikçi 'tek kablolu' kurulum mümkün oluyor. Görüntülü konferans ve birlikte çalışma prensiplerine yönelik bir USB Web kamerası, 20x zum lens, ön ayarlı işlevler ve geniş görüş açısı (65,1°) sayesinde kameramız operasyonel esneklik de sağlıyor." Üründe, IP,RS-422 ve RS-232C giriş/çıkış arayüzlerinin yanı sıra bilgisayar, MAC ve mobil cihazlar için 16 kameraya kadar tarayıcı kontrolü ve canlı görüntü önizleme imkanı sağlayan dahili web sunucusu da bulunmaktadır. Panasonic’in AW-RP50, AW-RP120G kontrolörlerinin, AK-HRP200G paintbox ve AW-HEA10 kamerasının yanı sıra Crestron, AMX, Winnov ve diğer üreticilerden uygun şekilde programlanmış sistemlerinin RS-422 Serial veya IP denetimini yapmak da mümkün oluyor.

UE70'te profesyonel video sistemi kullanıcılarının kapasitelerini genişleten pek çok güçlü özellik bulunuyor. Panasonic'in Dinamik Aralık Genişletme (DRS), gelişmiş Dijital Gürültü Azaltma (DNR) ve son derece kullanışlı Yüksek Dinamik Aralık (HDR) modu, en uç kontrast ve ışık koşullarında bile güzel görüntü sağlıyor.

UE70'in Gece Modu sayesinde, opsiyonel bir IR ışığı ile otomatik olarak yüksek kalitede, HD monokrom videoya geçilerek, zifiri karanlıkta bile çekim yapmak mümkün oluyor. Bu da kamerayı reality show'lar, uyku laboratuvarı araştırmaları ve sahne desteği için ideal hale getiriyor.

UE70, son derece hassas bir kaydırma-eğme başlığı içeriyor (±175°'lik bir yatay/dikey kaydırma ve –30° ile 90° arası eğilme). Böylece aşırı titreme ve sıçrama olmadan hem yavaş hem de hızlı hareket eden nesnelerin yakalanması için tüm yönlerde hassas, hızlı, akıcı hareket imkânı sağlanıyor.

Siyah-beyaz renk seçenekleriyle sunulan AW-UE70, Ekim 2015'ten itibaren piyasada olacak.

Haberin Devamı