Gazete Vatan Logo

Görmek için son şans!

Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki Rembrandt ve Çağdaşları” sergisi 17 Haziran’a kadar uzatıldı

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) ev sahipliği yaptığı “Rembrandt ve Çağdaşları – Hollanda Sanatının Altın Çağı” sergisi, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle 17 Haziran 2012 tarihine kadar uzatıldı. Sergi, Rijksmuseum ile dünyanın önde gelen özel bir koleksiyonuna ait eserleri Türkiye’de ilk kez izleyicilerle buluşturuyor. Rijksmuseum Müdürü Wim Pijbes, Rijksmuseum’un bu kadar seçkin eseri bir arada ilk defa ödünç verdiğini belirtiyor.

Konuyla ilgili bilgi veren SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer, “Serginin açıldığı ilk günden itibaren oluşan kuyrukları ve eserlerin önünde biriken kalabalığı görmek bizi çok mutlu ediyor. Günlük ziyaretçi sayımızı göz önüne alarak, Rijksmuseum ile serginin süresini uzatmak üzere görüşmelerimiz bir süredir devam ediyordu. Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılında, Türk sanatseverlerin sergiye gösterdiği ilgi, Rijksmuseum yetkililerini de çok memnun etti. Uzun süren görüşmelerin ardından Rijksmuseum’u, sergiyi kısa bir süre için bile olsa uzatmaya ikna ettik. Hollanda’nın altın çağındaki usta sanatçılara ait eserleri henüz görmeyenler için önemli bir fırsat sunduğumuza inanıyoruz.” dedi.

KÜRATÖR EŞLİĞİNDE SERGİ TURU 2 HAZİRAN'DA

Türkiye ve Hollanda hükümetlerinin diplomatik sponsorluğunda düzenlenen sergide; Rembrandt’ın yanı sıra, Hollanda resminin önde gelen 59 sanatçısına ait 73 tablo, 19 desen ve 18 obje olmak üzere toplam 110 eser bulunuyor. Eserlerin tüm özelliklerini öğrenmek isteyenler için, 2 Haziran Cumartesi günü saat 15:00’te, Rijksmuseum Asistan Küratörü Anne Lenders rehberliğinde bir sergi turu düzenleniyor. Sergi; salı, perşembe, cuma ve pazar günleri 10:00-18:00 saatleri arasında, çarşamba ve cumartesi günleri ise 22:00’ye kadar ziyaret edilebiliyor.

Haberin Devamı