Gazete Vatan Logo

Görevlendirme salıdan sonra

Görevlendirme salıdan sonra

cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümeti kurma görevini Meclis Başkanlık Divanı’nın oluşturulmasından sonra vereceğinin açıklanmasının ardından Ak Parti’nin CHP’yle irtibata geçtiği, Başkanlık Divanı konusunda görüşünü aldığı belirtildi.

İki parti temas kurdu

Ak Parti kurmayları divan oluşumu için 7 Temmuz Salı gününü işaret etti. CHP kurmaylarının da salı gününe kadar listeyi sunmayı planladığını Ak Parti kurmaylarına ilettiği kaydedildi. 7 Temmuz salı günü Meclis Başkanlık Divanı’nın oluşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu’na görev verecek.

Bu arada Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da dünkü basın toplantısında “Önümüzdeki süreçte Divan Başkanlığı kurulacak Cumhurbaşkanımız hükümeti kurma görevini en fazla sandalye sayısı olan partiye verecek” dedi.

‘Egemen Bağış atanmadı’

Kalın, Egemen Bağış’ın danışman olarak atanacağı yönündeki iddialar sorulunca “Bu haberler doğru değildir. Böyle bir atama söz konusu değil. Kendisine baş danışman atamak Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirindedir. Şu anda yapılmış herhangi bir atama söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle bu önümüzdeki günlerde yapılabilecek bir tasarruftur” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı