Gazete Vatan Logo

Göreve başladığında böyle söylemiş: ‘Şükür ki Suriye’de değil Türkiye’deyim’

Göreve başladığında böyle söylemiş: ‘Şükür ki Suriye’de değil Türkiye’deyim’

Büyükelçi Andrey Karlov, Türkiye’deki görevine 2 Eylül 2013’te güven mektubunu dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunarak başlamıştı. Karlov, 3 Ekim 2013’te ilk basın toplantısını düzenlemiş ve “Allah’a çok şükür Suriye’de değil Türkiye’de büyükelçiyim” demişti.

Devlet madalyası

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un görev başındayken hayatını kaybettiğini belirterek, büyükelçinin devlet madalyası ile ödüllendirilmesi için Rusya Dışişleri Bakanlığı’na talimat verdiğini söyledi.

Rus Büyükelçi’nin berberi: Korumasız gelirdi çok sakin biriydi

Büyükelçi Andrey Karlov’un 2 yıllık berberi Alper Kocaoğlu, “Andrey bey, çok sakin bir kişiliğe sahipti, çok iyi Türkçe bilmediği için daha çok eşiyle sohbet ederdik, eşinin Türkçesi oldukça iyiydi. Eşi Marina hanım konuştuklarımızı Rusça’ya çevirir, Andrey bey ile konuşurduk. Buraya hep korumasız gelirdi. Olayı duyduğum anda şok oldum ve çok üzüldüm” diye konuştu.

Sokağa ve sergi salonuna adı verilecek

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya Büyükelçiliği’nin olduğu Karyağdı sokağın isminin, suikasta kurban giden Rus Büyükelçi’nin anısına, Karlov olarak değiştirileceğini söyledi. Çankaya Belediyesi de yaptığı açıklamada, “Menfur saldırının gerçekleştiği sergi salonuna Büyükelçi Andrey Karlov’un adı verilecektir” dedi.

Haberin Devamı