Gazete Vatan Logo

Görevden alınan polis müdürlerine atama



Geçen Çarşamba görevden alınan, KCK soruşturmalarını yürüten polis müdürleri Yurt Atayün ve Erol Demirhan, Ankara’ya atandı. Mart 2011’de görevden alınan ve Hanefi Avcı’nın kitabında ismi geçen polis müdürü Ali Yılmazer de başkente gitti

KCK soruşturmasını yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya’nın başsavcı vekili Fikret Seçen tarafından görevden alındığı saatlerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden bir başka haber daha geldi. KCK operasyonunu yürüten ve geçtiğimiz gün görevden alınan şube müdürleri de İstanbul’dan gönderildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ile İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya tarafından ifadeye çağrıldığı gün olan 8 Şubat 2012’de İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla görevlerinden alınmıştı.

Ankara’ya atandılar

Kamuoyunda şok etkisi yaratan bu kararın ardından dün ikinci dalga geldi. KCK operasyonlarını yürüten iki polis müdürünün, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevlendirildikleri açıklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevinden alınan Yurt Atayün ve İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan, Emniyet Genel Müdürlüğünde daire başkanlıkları emrine atandı. Polis müdürlerinden Atayün’ün Emniyet Genel Müdürlüğü Emniyet Komuta Kontrol Merkezi (EKKM) Daire Başkanlığı, Demirhan’ın da İstihbarat Daire Başkanlığı emrine atandığı belirtildi.

Yılmazer de gitti

Bu atamalarla birlikte sürpriz bir görevlendirme kararı daha çıktı. İstanbul’da Ergenekon dahil birçok operasyona imza atan ve geçtiğimiz yıl İstihbarat Şube’den Sorumlu Emniyet Müdürlüğü görevinden alınan Ali Fuat Yılmazer’in de İstanbul Emniyeti ile ilişiği kesildi. Ankara Polis Akademisi’ne atanan Yılmazer’in ismi tutuklu polis müdürü Hanefi Avcı’nın yazdığı kitapta da geçiyor. Yılmazer, gazeteci Nedim Şener’le de mahkemelik olmuştu.

Haberin Devamı