Gazete Vatan Logo

Görenler şaşkına döndü!

Görenler şaşkına döndü!

ADANA’nın Kozan İlçesi’nde bir keçi, ayakları olmayan oğlak doğurdu. Görenleri şaşkına çeviren oğlak, sahibinin biberonla besleyerek hayatta tutmaya çalışmasına rağmen bir gün yaşayabildi.

Kozan İlçesi’nin Bucak Mahallesi’nde yaşayan 75 yaşındaki Mehmet Doğan Sağmen’in Saanen cinsi keçisi, cuma günü sabah saatlerinde doğum yaptı. Keçi, dört ayağı olmayan bir oğlak dünyaya getirdi. Sağmen, gördüğü manzara karşısında şoke olduğunu belirtirken, 50 yıldır hayvancılık yaptığı ve ilk defa böyle bir olayla karşıladığını söyledi.

Gördüğü manzara karşısında keçinin doğumuna sevinemediğini kaydeden Sağmen; "Normalde bu cins keçiler her yıl ikiz yavruluyor. Oğlağın bu halini görünce ikinci yavruyu bekledim fakat keçim tek yavruladı. Oğlağın diğer tüm organları normaldi ama ayakları olmadığı için annesini ememedi" diye konuştu.

Mehmet Doğan Sağmen ayrıca, biberonla süt vererek besleyip hayatta tutmaya çalıştığı oğlağın cumartesi günü öğle saatlerinde öldüğünü söyledi.

’ANOMALİ OĞLAK’

Keçinin ayakları olmayan bir oğlak dünyaya getirmesini değerlendiren veteriner hekim Rıfat Gültekin, bu tür doğumlarla sık karşılaştıklarını belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Biz bunlara anomali diyoruz. Anomali, anne karnında yavru şekillenirken bazen üç ayaklı bazen hiç ayağı olmayabilir, bazen de gözleri olmayabilir. Bunun birçok sebebi var. "