Gazete Vatan Logo

GOP arsasına 150 milyon TL

TOKİ’nin Gaziosmanpaşa arsasına ilk ihalede 8 firma teklif verdi. Ral Yapı, 149.5 milyon lira toplam satış geliri teklifiyle ihalede öne çıktı.

GOP arsasına 150 milyon TL

TOPLU Konut İdaresi’nin (TOKİ) İstanbul Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi’ndeki arsaları için dün ihale düzenlendi. Avrupa Konutları TEM projesinin hemen yanında yer alan iki parsel için düzenlenen ihaleye 8 firma katıldı.

Gül-Elit İnşaat, Mesa Mesken, İhlas, Nuhoğlu, Başyapı, Fuzul-Yol İnşaat, Albayrak ve Ral Yapı ihalede teklif veren firmalar oldu. Ral Yapı, 149.5 milyon lira toplam satış geliri üzerinden, yüzde 18 yani 26.9 milyon lira idareye teklif ederek ihalenin ilk oturumunda öne çıktı. Önümüzdeki günlerde yapılacak ikinci oturumda ortaya çıkacak fiyatın ardından ihalenin kazananı belli olacak. Kazanan firma, teklifinin yanı sıra projeden 150 daireyi hak sahiplerine verecek. Ayrıca 32 derslikli okul ve spor salonu yapacak.

TOKİ’nin Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi’nde arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi ihalesindeki 6619 ada 8 parsel 26 bin 622 metrekare, 10086 ada 1 parsel 8 bin metrekare alana sahip.

Kentsel dönüşüm var

TOKİ Başkanı Ergün Turan, ihaleyle ilgili daha önceki bir açıklamasında alt ve orta gelire yönelik konutlar yapabilmek için gelir getirici projelere devam ettiklerini belirterek, bu arsada yapılacak işin hem hasılat paylaşımı hem de kentsel dönüşüm olacağını söylemişti. Turan, “Bu alandaki hak sahiplerine olduğu yerden daire veriyoruz. Yani hem hasılat paylaşımı hem de yerinde kentsel dönüşüm yapıyoruz” demişti.

Haberin Devamı

TOKİ’nin ihaleye çıkardığı arsalar, önemli bir lokasyonda bulunuyor. Avrupa Konutları TEM projesinin yanında, Tem Point projesinin karşısında yer alan arsa, Karayolları Kentsel Dönüşüm Projesi’ne de komşu konumda bulunuyor.