Gazete Vatan Logo

Google ve Facebook sahte hesaplara darbe vurdu!

Google ve Facebook, sahte haber sitelerini kendi reklam ağlarından çıkarmaya karar verdi!

Google ve Facebook sahte hesaplara darbe vurdu!

İnternetin en önemli iki devi Google ve Facebook, sahte haber yapan web sitelerine karşı önemli yaptırımlar alma kararı aldı. ABD'de, Donald Trump'ın zaferiyle sonuçlanan başkanlık seçimlerinin ardından seçim süreci boyunca sosyal ağların ve sahte haberlerin seçmenlerin tercihi üzerindeki etkileri de büyük bir tartışma konusu olmuştu.

Bu bağlamda hem Google hem de Facebook, kendi reklam ağlarını kullanarak sahte haber sitelerine önemli bir darbe vuracaklarını duyurdu. Facebook CEO'su Zuckerberg daha önce konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada sosyal ağ üzerindeki sahte haberlerin seçim sonuçlarını etkilemesinin olanaksız olduğunu ifade etmiş, zira haber akışındaki içeriklerin yüzde 99'unun otantik olduğunu belirtmişti.

Diğer yandan birçok kişiye göre Facebook'ta yayınlanabilecek yüzde 1'lik bir orana sahip sahte içerikler de önemli bir bilgi kirliliğine neden olabilecek potansiyele sahip.

Facebook ve Google reklam gelirlerini kesiyor

Facebook ve Google'ın yeni bir hamleyle sahte haber yayınlayan sitelerin reklam gelirlerini kesmesinin bu anlamda web üzerinde sahte içerik akışını ne kadar keseceğini ise zaman gösterecek. Facebook'un ayrıca aldatıcı haber içeriklerini daha iyi tespit etme ve ortadan kaldırmak adına önemli bir güncelleme hazırlığında olduğu da belirtiliyor.

Haberin Devamı