Gazete Vatan Logo

Google SMS ile WhatsApp'ı vuracak

Google SMS servisi için geliştirdiği yeni teknolojiyle, uçtan uca şifrelemeyi mümkün kılacak. Yani, SMS’in yerini alacak olan RCS sistemi yakında WhatsApp kadar güvenli olacak.

Google SMS ile WhatsApp'ı vuracak

RCS ilk kez ortaya çıktığında, SMS’in ve MMS’in yerini alarak en popüler ve pratik mesajlaşma servisi olacağı düşünülüyordu. Ancak daha güvenli ve daha dinamik bir alternatif olan WhatsApp çok daha popüler bir alternatife dönüştü. Tek problem şu ki, WhatsApp’ın çalışması için internet bağlantısı gerekiyor.

RCS, yani Rich Communication Services / Zengi İletişim Servisleri, internet bağlatısı gerektirmeden, operatörlerin GSM bağlatısı üzeriden, SMS mantığı ile çalışabiliyor. Google bu avantajı kullanarak, RCS’i, WhatsApp türevi uygulamalara karşı ciddi bir alternative çevirmek istiyor.

Android işletim sistemini de Google geliştirdiği için, telefonun kullanacağı SMS/RC sistemi de Google’ı kontrolünde olacak. Bir diğer deyişle, WhatsApp’ı bırakıp RCS kullanmaya başlayan herkes aynı zamanda Zuckerberg’ün tabutuna çakılan bir çivi olacak.

RCS sistemini kullanan Google Messages, şimdilik uçta uca şifrelemeyi test ediyor ancak yakıda bu yeni sistem hayata geçebilir.

Apple da kendi işletim sisteminde iMessage ile Google ile benzer girişimlerde bulunuyor. İki eko sistem de GSM şirketlerinin de desteğini arkasına aldıklarında, WhatsApp benzeri uygulamalara karşı büyük avantaj kazanabilirler. CNN Türk

Haberin Devamı