Gazete Vatan Logo

Google, Samsun tarafından geliştirilen TouchWiz arayüzüne el atıyor

Google, TouchWiz optimizasyonu için Samsung'a yardım edecek

Google, Samsun tarafından geliştirilen TouchWiz arayüzüne el atıyor

Samsung, Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar ve tabletlerde yer verdiği tescilli arayüzü TouchWiz’in optimizasyonu noktasında bu yıl önemli adımlar attı. Peki bu adımlar yeterli mi?

Tam olarak değil. 3GB RAM’e sahip Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinde baş gösteren kötü RAM yönetimi TouchWiz’in en azından şimdilik önemli sorunlardan henüz arındırılmadığını gösterdi. Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+’ta 4GB RAM’e rağmen TouchWiz arayüzünde sorunlar yaşandı.

Google TouchWiz arayüzüne el atıyor

Samsung haberlerinde güvenilir bir kaynak olarak gösterilen Samsung Viet sitesinin iddiasına göre Google, TouchWiz arayüzünde yaşanan sıkıntılara el atmaya hazırlanıyor. Sorunlar çözümü için Samsung’a yardım etmek isteyen Google, dünyanın en popüler Android tabanlı arayüzündeki hataların aşılmasını istiyor.

İlginizi çekebilir; Galaxy A9, Samsung'un resmi sitesinde listelendi

TouchWiz arayüzünü hatalardan arındırma ve RAM yönetimi konusunda Samsung ile işbirliği yapmaya hazırlanan Google, daha önce doğrudan olmasa da, Güney Koreli üreticinin arayüz çalışmalarına dolaylı yoldan müdahalede bulunmuştu. Google, Samsung’un Galaxy Tab Pro serisinde yer verdiği Magazine UX arayüzündeki abartılı değişimden rahatsızlığını dile getirdi. Samsung kısa bir süre sonra tabletlere özel geliştirdiği bu arayüzü sonlandırdı.

Haberin Devamı


KAYNAK : Teknolojioku.com - Google, Samsun tarafından geliştirilen TouchWiz arayüzüne el atıyor

Whatsapp Android Sürümü Güncellendi