Gazete Vatan Logo

Google müthiş bir proje üzerinde çalışıyor

Google, Project Soli ile farklı bir teknoloji sunacak.

Google müthiş bir proje üzerinde çalışıyor

Google her alanda araştırma ve geliştirmelerine devam ediyor, Şirketin geçtiğimiz yıl geliştirici konferansında Project Soli adında bir proje duyurmuştu ancak. Bu proje hakkında o zamandan beri çok az haber yayınlandı.

Yeni gelen bilgilere göre Google, Project Soli projesini sessiz sedasız geliştirmeye devam ediyor. Peki bu projedeki geliştirilen teknoloji ne işe yarayacak?

Project Soli ile çalışılan teknoloji bir kişinin dokunmadan bir cihazı çalıştırmasını sağlayacak. Bunun için ise sadece eliyle işaret yapacak. Örneğin iki parmak şıklatması ile radyonun sesini açıp kapatabileceksiniz. Bu teknoloji, bir kişinin fiziksel hareketlerini tespit etmek için küçük bir çip ve paketlenmiş özel radar sensörlerini kullanıyor.

En son haber Google Soli projesi denetleyicisi ve İleri Teknoloji ve Projeler laboratuar başkanı Regina Dugan’dan gelmişti ancak, Soli geleceği için iyi bir işaret gibi görünmüyordu. Microsoft’un benzer bir teknolojiyi geliştirdiğini duyurması, şirketin bu projeden vazgeçebileceği söylentilerine neden olmuştu ancak, Google futuristik teknoloji ile ilerliyor gibi görünüyor.
Google son zamanlarda, Soli projesinde çalışmak üzere bir yazılım mimari için iş ilanı verdi. İş ilanında Soli teknolojisi ile Android Wear ve Google Hizmetlerinin entegrasyonunda çalışacak yazılım mimarı olarak belirtilmiş.
Soli henüz prime time için hazır olmayabilir ancak, Google projeden vazgeçmiş görünmüyor. Ve şirket, bu yılki Google I/O geliştirici konferansı ile ürünün geleceği hakkında daha fazla ayrıntı paylaşabilir. Bakalım Google, Soli projesini nereye kadar götürebilecek ve hangi cihazlarda sunabilecek.
Kaynak: Teknolojioku.com

Haberin Devamı