Gazete Vatan Logo

Google'ın pixel cihazı hack'lendi!

Güney Kore'deki yarışmada Pixel, Safari ve Flash'ın güvenliğini alt eden hacker'lar servet kazandı!

Google'ın pixel cihazı hack'lendi!

Teknoloji devi Google'ın yeni Pixel modeli, geçtiğimiz Cuma günü Güney Kore'nin başkenti Seul'de gerçekleştirilen PwnFest hack yarışmasında bir grup hacker'ın elinde neye uğradığını şaşırdı.

Apple Safari ve Adobe Flash'ın yanında hacker'ların hünerlerini sergilediği araçlardan biri olan cihaz 120 bin dolarlık bir ödülü kazanabilmek için ifşa edilmemiş bir savunmasızlık üzerinden saldırıya uğradı.

Hacker'lar tarafından gerçekleştirilen istismar üzerinden Chrome tarayıcı açılmadan önce Google Play uygulaması açılıyor ve ardından "Pwned By 360 Alpha Team" şeklinde bir ifade içeren bir web sayfası gösteriliyordu.

Google, daha sonra yaptığı açıklamada ise Keen Team'in bulduğu Chrome bug'ının 24 saat içerisinde onarıldığı ve gerekli değişikliklerin Chrome ekibi tarafından yayınlandığını ifade etti.

Google'ın Pixel cihazı daha önce de Japonya'da gerçekleşen Mobile Pwn2Own etkinliğinde benzer bir saldırıya karşı savunmasız kalmıştı. Söz konusu zero-day saldırısı için halen bir yamanın yayınlanmadığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Hacker'ların saldırıları karşısında çaresiz kalanlar arasında Apple'ın MacOS Sierra üzerinde çalışan güncellenmiş Safari tarayıcısı ve Adobe Flash da yer alıyor. Her üç saldırıyı da başarıyla gerçekleştiren Qihoo 360 hacker ekibi toplamda 520 bin dolarlık ödülün sahibi oldu.