Gazete Vatan Logo

Google'ın büyük yeniliği 4 Ekim'de ortaya çıkabilir!

Yeni bir dedikodu ve Google'dan gelen bir tweet, 4 Ekim'de Android'le ilgili önemli bir gelişme olabileceğini söylüyor!

Google'ın büyük yeniliği 4 Ekim'de ortaya çıkabilir!

Google'la ilgili haberleri takip ediyorsanız, Android ve Chrome OS'un birleşeceğine dair dedikoduların yeni olmadığını biliyorsunuzdur. Bu hafta sonu ortaya çıkan yeni dedikodular ise birleşme iddialarını tekrar tazaledi.

Android Police'e konuşan "kaynaklara" göre Google, iki işletim sistemini Andromeda kod adlı bir sistem çatısında toplamaya hazırlanıyor. Andromeda, Samanyolu Galaksisi'ne en yakın galaksi olduğu gibi, Yunan mitolojisinde de öneme sahip. Bu dedikoduyu güçlendiren bir detay ise, Android ve Chrome OS yöneticisi Hiroshi Lockheimer'ın paylaştığı şu tweet:

"Android'in ilk sürümünü sekiz sene önce, bugün duyurmuştuk. Bundan 8 sene sonra ise 4 Ekim 2016'yı konuşacağımızı hissediyorum."

Google'ın planı ne olabilir?

Lockheimer'ın gönderisiyle Android Police'in kaynaklarını bir araya getirdiğimizde Andromeda'nın ortaya çıkma ihtimali var gibi görünüyor. Aslında Android uygulamalarını bazı Chromebook'larda şu an çalıştırmak bile mümkün. Chrome OS ile Android bir araya geldiğinde Google'ın mobil platform üzerinden daha çok cihazı hedeflemesi mümkün hale gelebilir. Wall Street Journal, geçen seneki tahmininde Andromeda'nın önizleme sürümünün 2016'da çıkacağını söylemişti ve şu an 2017'ye yakınız.

Haberin Devamı

4 Ekim'de Google'ın bize tanıtacakları konusunda heyecanımız giderek artıyor. Yeni telefonların, yeni bir akıllı ev cihazının yanında Chrome OS ve Android'le ilgili çok önemli haberlerin etkinlikte ortaya çıkması mümkün. Tüm yenilikleri en hızlı biçimde sizlere aktarıyor olacağız.