Gazete Vatan Logo

Google Haritalar çıkartma (etiket) özelliği

Google’ın Android işletim sisteminde de kullandığı varsayılan harita uygulaması Google Haritalar çıkartma (veya etiket) olarak adlandırılan bir özellik duyurdu. Bu eğlenceli yeni özelliğin detayları sizlerle.

Google Haritalar çıkartma (etiket) özelliği

Düzenli bir navigasyon, harita uygulaması kullanıyorsanız Google Haritalar size pek yabancı gelmeyecektir. Google, bu başarılı uygulamasına yeni bir özellik eklendi. Android işletim sistemi için duyurulan özellik, henüz iOS için gündemde değil. Google Haritalar çıkartma özelliği ile toplamda 20’den fazla etiket kullanabiliyorsunuz. Çok sık ziyaret ettiğiniz konumlara bu etiketlerden herhangi birini tanımlamanız mümkün. Örnek etiketleri haberimizin içerisinde görsellerde bulmanız mümkün. Ev, işyeri, spor salonu, otobüs durağı gibi sıkça ziyaret ettiğiniz yerlerin her biri için ayrı ayrı tanımlamalarda bulunabilirsiniz.


Google’ın bu noktadaki en önemli amacı kullanımı kolaylaştırmak. Örneğin araç sürerken Google Haritalar’ı kullanmak istediğiniz, adres aramak yerine ekrandaki tek bir ikona dokunarak daha önce tanımladığınız adrese yol tarifi alabilir, böylece dikkatinizi yoldan daha az ayırmış olursunuz.

Gitmek istediğiniz konumların görünürlüğünü artıran yeni özellik aynı zamanda Google’ın uygulamayı geliştirmesine katkı sağlayacak. Belirli saatlerde yapılan ziyaretlerde trafik durumuna göre kullanıcı seçimlerini dikkate alacak olan Google bu özellik sayesinde önemli bir geribildirim toplamış olacak.

Haberin Devamı