Gazete Vatan Logo

Google, harita uygulamasını kapatıyor!

Google, Maps üzerinde önemli imkanlar sunan uygulamasını kapatma kararı aldı.

Google, harita uygulamasını kapatıyor!

Teknoloji devi Google, Nisan 2011'de kullanıma sunduğu ve resmi Haritalar uygulamasının bir tür paralel versiyonu olan Map Maker'ı devre dışı bırakmaya hazırlanıyor. Kullanıcıların coğrafi değişiklikleri ve iş güncellemelerini Maps uygulaması üzerinde paylaşmalarına olanak tanıyan uygulama Haritalar'ı doğrudan kullanıcıların güncel tutmasını sağlıyordu.

Map Maker'i Mart 2017 itibariyle devre dışı bırakılacak.

Bu güncellemeler moderatörler tarafından kontrol ediliyor ve uygun bulunanlar onaylanarak resmi versiyonlara aktarılıyordu. Fakat sürpriz olmayan biçimde troll saldırısına da maruz kalan bu özellik yüzünden artık kullanıcılara bu anlamda duyulan güven de azaldı. Arama devi dün duyurduğu bir kararla birlikte Map Maker'i Mart 2017 itibariyle tamamen devre dışı bırakacağını açıkladı.

Bugünden itibaren Map Maker'da yapılan düzenlemeler moderasyonların dikkatine alınmayacak. Bunun yerine söz konusu düzenlemeler doğrudan Haritalar'a kaydırılacak. Map Maker'dan Haritalar'a gerçekleşecek transferin detayları henüz tam olarak kesin değil. Google'ın bu sayede yanlış yönlendirmelere yol açan düzenlemeler ve güncellemelerle daha etkili mücadele etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı