Gazete Vatan Logo

Google Glass ile "Tanrı Parçacığına" ziyaret

Bir fizik öğretmeninin Glass Explorer programı kapsamında yaşadığı deneyimi öğrencilerine aktarması.

Son yılların en önemli yeniliği olarak gösterilen Google Glass, Glass Explorer programı kapsamında 2 binin üzerinde kullanıcıya gönderilmişti. Kullanıcılar gözlüklerle yaşadıkları deneyimi çeşitli görsel ya da videolarla aktarırken, bir fizik öğretmeninin Google Glass ile İsviçre’nin Cern şehrini ziyaret etmesi oldukça ilginç anlara sahne oldu.

Cern, atom parçacıklarının çarpıştırılması ile ilgili deneylerin sıkla yapıldığı ve dünyanın oluşmasında çok önemli bir rolü olduğu bildirilen “Tanrı Parçacığı”nın ortaya çıktığı şehir. Son olarak "Tanrı Parçacığı" olması muhtemel yeni bir atomaltı parçacığı bulunduğunu açıklanmıştı.

Glass Explorer programı kapsamında gözlüğüne kavuşan fizik öğretmeni Cern’e yapılacak gezi için seçilir ve burada Googl Glass ile yaşadığı deneyimi sınıfına aktaracaktır. Oldukça heyecanlı görünen meslektaşımız hem Google Glass hem de çarpışmanın yapıldığı alanı ziyaret edeceği süreci inanılmaz olarak belirtiyor.

İsviçre’ye ulaşılıyor ve Cern’de yer alan dünyanın en büyük parçacık fiziği labaratuarına ulaşıyor. Bundan sonra yapılan ise Google Glass ile fizik öğretmenin Amerika''da yer alan sınıfı arasında sağlanan başarılı bir canlı bağlantı.

Haberin Devamı

Dünyanın en karışık cihazları, evrenin oluşumuna giden 27 km’lik yol ve Google Glass deneyimi… Videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.





KAYNAK : Teknolojioku.com - Lenovo''dan 4.000mAh kapasiteli pile sahip telefon!