Gazete Vatan Logo

Google Glass''ın özellikleri belli oldu

Google Glass''ın bütün özellikleri haberimizde!

Google''ın hayalleri süsleyen gözlüğü, Google Glass''ın teknik özellikleri belli oldu. Dev arama motoru gözlüğün üretim hattındaki yerini aldığını belirtti ve 12 GB belleğe sahip olacak gözlüğün Google Drive bulut depolama hizmetine erişimi sayesinde bu rakamın 16 GB''a çıkacağını belirtti.

Google Glass, 1,500 dolar etiket fiyatıyla kullanıcısıyla buluşacak. Ayrıca teknik özelliklerine baktığımızda, 5 megapiksel kamerasıyla 720p video kayıt özelliği sunan gözlük, Wi-Fi bağlantı özelliği ile kablosuz bağlantı erişimi 802.11 B/G standardında, yani beklenenin altında bir hızı bulunacak.

Ayrıca gölükte GPS ve SMS özelliği bulunacak ve Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) ve üstündeki işletim sistemlerini kullanacak.

Genel olarak gözlüğün özellikleri şu şekilde:

- Burna oturan kısımla çerçeve her surata oturacak şekilde ayarlanabilecek,- İki farklı ebatta ekstra burun ayarı seçeneği olacak,- 2,5 metreden 63,5 cm genişliğinde HD formatında görüntüye eşdeğer ekran çözünürlüğü sunacak,- 5 megapikel fotoğraf çekimi,- 720 piksel video kayıt,- Kemik iletimi teknolojisiyle ses aktarımı,- Wi-Fi (802.11b/g) ve Bluetoothn bağlantı özellikleri,- 12 GB kullanılabilir bellek, Google bulut erişimi ile 16 GB''a kadar yükseltme,- Hangout (video konferans) ve video kayıt gibi özellikler betaryayı daha hızlı tüketecek içerikler olacak,- Micro USB kablosu ve şarj aletiyle sunulacak. USB bağlantısı şarj aletiyle uyumlu olacağı için kaybedilmemesi önemli,- Bluetooth özelliği olan her telefonla uyumlu olacak,- MyGlass uygulaması Android 4.0.3 veya üstündeki işletim sistemlerini gerektirecek. Uygulama sayesinde GPS ve SMS kullanılabilecek.

Dün akşam Google Glass''ın özelliklerini duyurduğu gibi Google, geçtiğimiz yıl San Francisco kentinde düzenlenen I/O Developer konferansında gözlüğü denemek için başvuranlar arasından seçilen kişilere prototiplerin yollandığını açıkladı.

8 bin kişinin deneyeceği gözlük, ilk olarak 2 bin kişiye yollandı. Google, prototipleri deneyecek kişilere bir de mektup gönderdi. Mektupta, ''Glass Explorer Edition'' kullanan ilk kişiler olacak kullanıcılara ''başından beri bize inandığınız ve öncülerimiz olduğunuz için teşekkürler'' denildi.



KAYNAK : Teknolojioku.com - iPhone 5S''in kamerası kaç megapiksel?

Haberin Devamı