Gazete Vatan Logo

Google Drive, artık daha 'Google'

Yeniliklerine ara vermeyen Google'ın son faydalı yeniliği, Google Drive'da kendini gösterdi!

Google Drive, artık daha 'Google'

988241Google'ın dün yaptığı duyuruda Google Drive'ın arama fonksyonunun güncellendiğini ve artık daha çok Google Search'a benzediğini bildirdi. Güncellemenin içinde yeni bir otomatik düzeltme yazılımı ve doğal imla yazılımı var. Bu demek oluyor ki artık Drive'ın içinde sanki Google'da arama yapar gibi günlük dille arama yapabilirsiniz.

Drive'a gelen bu güncellemeden sonra sesli arama seçeneği de eklenebileceğini açıkladı. Şimdilik bu güncelleme sesten yazıya çevirici kullananların işine yarayacaktır.

Doğal dil işleme (natural language processing, NLP) sayesinde yakında Google Drive'da "geçen Haziran yüklediğim bütçe raporumu bul" ya da "Şirket için hazırladığım sunum nerde?" gibi aramaları tanıyabilecek. Google bu yazılımın zamanla gelişeceğini ve isabetli hale geleceğini söylüyor.

Google Docs'a da bazı yenilikler geliyor. Örneğin dökümanlarınızı sütunlara ayırabileceksiniz. Ayrıca Google Docs'da açacağınız Google formatında olmayan dökümanlarınız yedeklenecek ve ayrı bir döküman Google formatına çevirilip size sunulacak. Bu seçenek "Revizyon Tarihi" menüsüden erişilebilecek.

Haberin Devamı

Tüm bu güncellemeler dünya çapında yayınlanıyor, bu yüzden eğer şimdi Drive'ı açtığınızda bu güncellemeleri görmeseniz bile yakında güncelleme ülkemize de ulaşıcaktır.