Gazete Vatan Logo

Google'dan Spam'a çözüm!

Popüler e-posta servisi Gmail, spam e-postalar için küçük ama pratik bir çözümü kullanıma sundu: Abonelikten çık/Unsubscribe seçeneği.

E-posta hesapları, internet dünyası ile haşır neşir kimselerin olmazsa olmazlarındandır. İş dünyası için büyük önem taşıyan e-postalar eğer kimseler tarafından sıklıkla kullanmıyorsa bile çeşitli sosyal medya platformlarına kaydolmaktan tutun da başvurulara kadar çok sayıda işlem için önemli gereklilikler arasında yer alıyor.

Google’ın Gmail'i ise şüphesiz en popüler e-posta servisi ve gelişmiş yapısıyla beğeni kazanmaya, üstelik kendini durmaksızın geliştirmeye devam ediyor. Platformun son geliştirmelerinden biri de, ‘korkulu rüya’ spam e-postalar konusunda.

Yeni çözüm İstenmeyen spam mail’lere dair bir takım çözümler bulunsa da yeterli gelmiyordu. Spam mail’lerin toplandığı ‘spam’ kategorisi de kimi zaman yeterli olamıyordu. Gmail tarafından bu duruma yönelik yeni bir çözüm devreye sokuldu.

Gerçekleşen düzenleme ile gelen e-postaların genellikle altında, son derece küçük yazıyla eklenen ‘Abonelikten çık/Unsubscribe’ seçeneği algılanıyor ve gönderen kişinin e-posta adresinin yanına ekliyor.

Böylelikle genellikle gözden kaçan abonelikten çık seçeneği fark ediliyor ve spam’lardan bir nebze olsun kurtulmak mümkün oluyor.

(SHIFT DELETE)

Haberin Devamı