Gazete Vatan Logo

Google'dan bir doodle daha!

Bugün mimari restorasyonun babası olarak kabul edilen Eugène Viollet-le-Duc'un 200'üncü doğumgünü...

Bugün Eugéne Viollet-le-Duc isimli ünlü mimarın 200’üncü doğum yıldönümü. Peki Google neden Eugéne Viollet-le-Duc için bir doodle hazırladı? Eugéne Viollet-le-Duc’ı diğer ressamlardan ayıran yönü ve hikayesi ne?

ARKEOLOG VE KURAMCI

Eugéne Viollet-le-Duc 1814 yılında Paris’te dünyaya geldi. Eugéne Viollet-le-Duc mimar olduğu kadar arkeolog ve kuramcıydı. Eugéne Viollet-le-Duc çok sayıda ortaçağ yapısı binaların onarımını üstlenirken, Gotik mimarlığın Fransa’da canlanmasında büyük rol oynadı. Eugéne Viollet-le-Duc 27 Ocak 1814 yılında Paris’te dünyaya geldi ve Eugéne Viollet-le-Duc hayatını 1879 yılında Lozan’da kaybetti.

ŞATO ONUN SAYESİNDE AYAKTA KALDI!

Eugéne Viollet-le-Duc mimar, restorasyon uzmanı, araştırmacı, yazar kişiliğiyle 19’uncu yüzyıla adını altın harflerle yazdıran sanatçılardan biriydi. Eugéne Viollet-le-Duc tarafından geliştirilen çalışmalar sayesinde Fransa’nın Ortaçağ yapıları yeniden incelenmiş ve restore edilerek bugünlere gelmesine katkıda bulunmuştur. Eugéne Viollet-le-Duc tarafından mimarisi hazırlanan ve Google’a doodle olan Pierrefonds Şatosu Paris’in kuzeyinde yer alır. Eugéne Viollet-le-Duc eseri olan bu şato ortaçağın karakteristik savunma kalesi özelliklerini taşımaktadır. Şatonun bugüne kadar ayakta kalabilmesi de yine Eugéne Viollet-le-Duc tarafından mümkün olabilmiştir.

Haberin Devamı