Gazete Vatan Logo

Google aramalarında yeni dönem başlıyor!

Google'ın resmi olarak açıkladığı son karar, internette arama yapmak konusunda bildiğimiz pek çok şeyi kökünden değiştirecek.

Google aramalarında yeni dönem başlıyor!

Google, bundan yaklaşık 20 yıl önce arama motorunu kullanıma sunduğundan beri, arama indeksinde düzenlemeleri ve diğer sıralama sinyallerini belirlemek için web sitelerin masaüstü sürümlerinden yararlanıyordu. 1997'de internetteki içerik tüketimi büyük çoğunlukla masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda gerçekleşiyordu. Mobil cihazlar ise bu tarihten 10 yıl sonra yaygınlık kazanmaya başladı.

Birçok insanın artık Google'ı mobil cihazlar üzerinden kullanmaya başlamasıyla birlikte firma da artık mobil öncelikli indeksleme yöntemlerine geçiş yapmaya başladığını resmi olarak duyurdu. Bu da dolayısıyla webmaster'ların da öncelikli ilgiyi, sitelerinin mobil sürümlerine vermesini zorunlu kılıyor.

Google konuyla ilgili yaptığı açıklamada, indeklsemede gerçekleştirdikleri bu değişimin öneminin farkında olduklarını ve bunu ciddiye aldıklarını belirtti. Firma ayrıca önümüzdeki aylarda görece küçük boyutlarda gerçekleşecek bu deneyimi daha sonraki dönemde yaygınlaştıracaklarını ifade etti.