Gazete Vatan Logo

Google, çentik sayısına sınırlama getiriyor

Google, Android P'nin resmi çentik desteğine bir sınırlama getirmeye karar verdi. Google, telefonların sadece üst ve alt kısmında bir çentik olmasını istiyor. Yani toplamda iki çentik olabilecek.

Google, çentik sayısına sınırlama getiriyor

Milliyet'ten Onur Binay'ın haberine göre Android cihaz üreticileri, çentikli ekrana son dönemde bir hayli ilgi gösteriyor. Çentik, iPhone X tarafından popüler hale getirildi ve bu özelliği kullanan ilk cihazdı. Şu ana kadar gördüğümüz çoğu akıllı telefonun birden fazla çentiği yok, ancak Google, Android cihazlarda izin verilen maksimum çentik sayısıyla ilgili kanun koydu.

Google, üreticilere, cihazlarının ekranın üst kısmında veya altında bir çentik olabileceğini bildirdi. Yani toplamda iki çentik olabilecek. Bunlar alt-üst kenarlarda bulunacak.

Android'in açık kaynak niteliği göz önüne alındığında Google'ın bir üreticiyi, tuhaf bir nedenden ötürü ekranda üç çentik bulunan akıllı telefon yapmasını engellemesi mümkün değil. Böyle bir cihaz yaparlarsa Google büyük olasılıkla bunları artık reddedecek.

Gerçi, bunun gerçekleşmesi pek olası değil. Şimdiye kadar sadece tek çentikli cihazlar üretildi ve bazı üreticiler artık çentikten kurtulmak için akıllı telefon tasarımlarını değiştiriyorlar.