Gazete Vatan Logo

Google Allo, WhatsApp'ı geçebilecek mi?

Google’nin Allo adlı mesajlaşma uygulaması şimdiden elde ettiği başarıyla diğerlerine ciddi bir göz dağı veriyor. Peki bu indirilme rakamları ile uygulama WhatsApp'ı geçebilir mi?

Google Allo, WhatsApp'ı geçebilecek mi?

Google’nin geçtiğimiz hafta kullanıcıların beğenisine sunduğu mesajlaşma uygulaması Allo şimdiden çok sevilmişe benziyor. Phone Arena’nın haberine göre, Google Allo şimdiden önemli bir indirme barajını geçmeyi başardı.

Google Allo ne kadar indirildi?

Google Play Store’den 1 milyondan defadan fazla indirildiği belirtilen uygulamanın Apple Store’deki durumuyla ilgiliyse henüz bir açıklama bulunmuyor. Öte yandan PlayS tore’daki yükleme sayısı bölümü 1-5 milyon aralığına işaret ediyor. Yani Google Allo çok daha fazla indirilmiş olabilir.

Google Allo’nun bu hızlı başlangıcı Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram Messenger ve iMessage gibi rakiplerinin gözlerini bu uygulamaya çevirmesini sağlayacak.

Google Allo’nun özellikleri ve gizlilik tartışmaları
Grup mesajlaşma, çıkartma paketleri, üzerinde oynayarak fotoğraf gönderimi gibi diğer mesajlaşma uygulamalarıyla ortak özellikler sunan Allo’yu farklı kılan ise yapay zeka destekli Google Asistan entegrasyonu. Bu entegrasyon sebebiyle uygulama Google sunucularına sohbet kayıtları gibi çeşitli verileri anonim olarak gönderiyor. Şirket, bu verilerin sunucularda sürekli tutulmadığının da altı çiziliyor.
Öte yandan Google’nin bu açıklaması gizlilik endişelerini de beraberinde getirdi. Tabii ki bu durum bazı kullanıcılar tarafından pek de umursanmıyor. Edward Snowden’in Twitter hesabı üzerinden Google Allo’yu “Google Gözetlemesi” listesine dahil ettiğini ve kullanılmaması gerektiğini söylediğini de not olarak düşelim.
Kaynak: ShiftDelete.Net

Haberin Devamı