Gazete Vatan Logo

Google'a satın alma tuşu geliyor

Google'ın arama motoruna satın alma tuşu ekleyeceği öğrenildi. Google, sadece mobil cihazlarda geçerli olacak içerikle eBay ve Amazon gibi firmalara rakip olacak.

Google, Facebook ve Twitter'ın ardından sosyal alışveriş alanına adım atmaya hazırlanıyor. Wall Street Journal'da yer alan habere göre, arama motoruna yerleştirilecek 'Shop on Google' seçeneği, kullanıcılara aradıkları ürünü doğrudan satın alma imkanı verecek.

Kullanıcılar alışveriş tuşuna tıkladıklarında, ürünün boyutu ve rengi gibi özellikleri belirleyebilecekleri sayfaya yönlendirilecek. Satın alınan ürün, perakendecilerden doğrudan alıcıya gönderilecek, böylece Google Amazon gibi depolama yapmayacak.

Google, müşteri tecrübesinin kaybolmaması için anlaşacağı perakendecilere pazarlama programlarını sunma imkanı da sunacak. Dahası, kullanıcıların yönlendirileceği sayfalar markaların reklamlarıyla ve başka ürünlerin bağlantılarıyla dolu olacak. Bitcoin'in de dahil olması beklenen birçok ödeme şeklinin geçerli olacağı alışverişte, satıcılar sadece bağlantılarına yapılan tıklama kadar ödeme alacak. Kredi kartı bilgileri gelecekte yapılacak alışverişler için saklanacak ve sadece Google'da bulunacak.

Google, arama motorunun mobil cihazlardaki kullanımının PC'yi geride bırakmasının avantajını alışveriş tuşuyla kullanmak istiyor. Sadece mobilde geçerli olacak içeriğin Mayıs sonu veya Haziran başında hayata geçebileceği belirtildi.

( Al Jazeera, WSJ)

Haberin Devamı