Gazete Vatan Logo

Gönye'den örnek daire

Avrupark'ın örnek dairelerini Gönye Proje Tasarım hazırladı.

Gönye Proje Tasarım, değer kattığı büyük ölçekli konut projelerinin arasına Avrupark’ı da kattı. Yaşamın tüm ihtiyaçlarını karşılamaya odaklı bir tasarım anlayışının eseri olan Avrupark’ta satış ofisi ve iki örnek daireyi tasarlayıp projelendirmesini gerçekleştiren Gönye, sosyal tesis, lobi ve koridorların iç tasarımı üzerindeki çalışmalarını da sürdürüyor.

Bin 394 konut

Emlak Konut GYO güvencesinde, Cihan İnşaat ve Konut Yapı’nın yaklaşık 500 milyon liralık yatırımla İstanbul Bahçekent’te hayata geçirdiği Avrupark, 1.394 konuttan meydana geliyor. 79 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen proje, 21 bloktan oluşuyor. Proje kapsamında 86 ticari birim de yer alıyor. Projenin toplam alanının %80’nini yeşil alanlar meydana getiriyor.

Gönye, Avrupark için yaptığı tasarım çalışmasında modern bir tarz benimsedi. Çalıştığı alanlarda işlevsellik, şıklık ve göz alıcılık unsurlarını bir araya getiren Gönye tasarımcıları, satış ofisinde meşe kaplama, siyah profiller ve duvar kağıdı kullanırken, tekstil renklerindeyse mor ve hardalı tercih etti.

Haberin Devamı

Tasarımda işlevsel ve kullanıcı odaklı bir yerleşim planlanırken, tercih edilen malzeme, renk ve detaylarla şık ve etkileyici bir atmosfer yaratılması hedeflendi. Hem çalışanların hem ziyaretçilerin konforu için birçok detay düşünüldü. Karşılama, bekleme, satışın gerçekleşeceği alan ve örnek daireler, geçiş holünün birbirleriyle mekan olarak ilişkileri, ziyaretçilerin ve çalışanların en konforlu şekilde kullanımları düşünülerek planlandı. Maket alanında tercih edilen halı ve tavan, duvarlarda kullanılan ahşap paneller, bu konforun akustik açıdan da desteklenmesini sağladı.

Mekanın geniş hacmi göz önüne alınarak ahşap, mermer, cam, tekstil ve boyayla bu malzemelerin renk dengesi, mekanın hem davetkar ve sıcak hem de seçkin ve şık görünmesi için dikkatle belirlendi.