Gazete Vatan Logo

Gönül Ülkü Özcan kimdir?

Ünlü tiyatrocu rahmetli Gazanfer Özcan'ın eşi olan Gönül Ülkü Özcan da dün hayata gözlerini yumdu. Usta sanatçı Gönül Ülkü Özcan kimdir? soruları gündeme geldi. İşte Gönül Ülkü Özcan'ın hayatı...

Gönül Ülkü Özcan kimdir?

Usta tiyatrocu Rahmetli Gazanfer Özcan'ın kendisi gibi büyük bir sanatçı olan eşi Gönül Ülkü Özcan dün akşam evinde vefat etti. Gönül Ülkü Özcan'ın Haldun Taner Tiyatro'su önünde cenaze töreni gerçekleştirildi. Sanat camiasından pek çok isim bu törene katıldı. Peki Gönül Ülkü Özcan kimdir? Ayrıntılar haberimizde...

Ünlü tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan'ın torunu Tarık Ündüz, Özcan'ın Silivri'deki evinde vefat ettiğini söyledi. Tarık Ündüz, "Bugün ne yazık ki akşam saatlerinde vefat haberini almış bulunuyoruz. Çok acı tabii. Dedemi daha önce kaybetmiştik. Orada buluştular herhalde. Nurlar içinde uyusun. Tabii çok üzüntülüyüz." ifadelerini kullandı.

GÖNÜL ÜLKÜ ÖZCAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Silivri'deki evinde önceki gün hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun usta ismi Gönül Ülkü Özcan, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanıyor. Usta oyuncu için ilk olarak Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde düzenlenen cenaze töreninde, ailesi, sevenleri ve sanatçı dostları gözyaşı döktü.

CENAZESİ SİLİVRİ DEVLET HASTANESİ MORGUNA KALDIRILDI

Haberin Devamı

Tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan, Silivri Parkköy’de yaşadığı evde hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde yatağında hareketsiz bir şekilde yattığını gören Özcan’ın bakıcısı durumu 112 sağlık görevlilerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde ünlü sanatçının hayatını kaybettiğini tespit etti. Durumun emniyet güçlerine bildirilmesi üzerine Silivri Emniyet müdürlüğü ekipleri nöbetçi savcının talimatıyla evde olay yeri incelemesi yaptı. Yapılan incelemelerin ardından ünlü sanatçının cenazesi cenaze aracıyla Silivri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Emine Gönül Ülkü Özcan Kimdir?

Emine Gönül Ülkü Özcan (d. 28 Şubat 1931, Kadıköy, İstanbul) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Gönül Ülkü, küçük yaşta, ailesinin desteğiyle 1947 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü'ne girdi. 1962'de Gazanfer Özcan'la evlenene kadar Şehir Tiyatrolarında çalışan sanatçı, daha sonra eşiyle birlikte Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nu kurdu. 2002 yılındaki rahatsızlığına kadar kendi tiyatrolarında çalıştı. 2003 yılında yeniden sahnelere dönen sanatçı, az sayıda sinema filminde de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı bir diziyi eşi ve kadrosuyla birlikte 16 yıl oynadılar.

Haberin Devamı


Filmografisi

2015 Yaz'ın Öyküsü (Parla Rolüyle)
2012-2014 Yalan Dünya (Afife rolünde)
2009 Avrupa yakası
1992 Burnumu Keser misiniz?
1986 Kuruntu Ailesi
1970 Vur Patlasın Çal Oynasın
1954 Hürriyet Uğruna Mukaddes Yalan
1954 Satılmış Hayatlar
1952 Sabahsız Geceler