Gazete Vatan Logo

Gönenç Gürkaynak kimdir? Nerede doğmuştur, kaç yaşındadır?

Türkiye’nin vergi rekortmenleri listesine ilk 10’da giren Gönenç Gürkaynak Acun Ilıcalı'nın 'takım satın alabilirim' açıklamasının ardından yeniden merak edildi. Peki, Gönenç Gürkaynak kimdir ve kaç yaşında?

Gönenç Gürkaynak kimdir? Nerede doğmuştur, kaç yaşındadır?

Türkiye’nin vergi rekortmenleri listesine ilk 10’da giren yer alan isim ise oldukça dikkat çekti. 25 milyon 404 bin lira vergi ödediği ortaya çıkan, Gönenç Gürkaynak’ın hayatı da merak edilmeye başlandı. Geçen sene de vergi rekortmenleri listesinde yer alan Gürkaynak, hakkında merak edilenleri derledik. Gönenç Gürkaynak kimdir? Nerelidir, kaç yaşındadır, kiminle evlidir? işte detaylar...

Gönenç Gürkaynak kimdir?

1976 yılında Ankara’da doğan Gönenç Gürkaynak, bir avukat. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 1998 yılında İstanbul Barosu üyesi olarak mesleğe başlamıştır.

Harvard Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladıkran sonra, akademik faaliyetlerde yürütmeye başlayan Gürkaynak, New York Barosu'na kabul edilmiştir. 2004 yılında avukat olarak Galler ve İngilere Barosu'na kabul edilen Gürkaynak, 2005 yılında ise Türkiye'ye dönmüştür. Boğaziçi Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde dersler vermiş. Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim görevlisidir.

Haberin Devamı

Gürkaynak ayrıca, 85 hukukçuyla faaliyet gösteren ELIG Gürkaynak Ortak Avukat Bürosu’nun kurucusudur.

2001 yılında ''Hukuk ve Ekonomi (Law & Economics)'' disiplinine Türkiye'ye taşıyarak, kitap çıkarmış, rekabet hukuku, internet hukuku, yolsuzlukla mücadele meczuatı ve politikaları, hukuk ve ekonomi, ifade özgürlüğü ve kamu hukunun ekonomi politiği anlanlarında uluslararası akademik çalışmalarla da adını duyurmuştur.

Gönenç Gürkaynak, İstanbul ve New York barolarına kayıtlı avukatlık yapan Serra Gürkaynak ile evlidir.

Uluslararası alanda avukatlık yapan Gönenç Gürkaynak, 2017 yılı vergi listesine de girmişti.

Gönenç Gürkaynak, twitter hesabından şunları yazdı: