Gazete Vatan Logo

Gömülmeyi bekliyor

İngiltere'nin en büyük mezarlığını satın alan Türk işadamının cenazesi yıllardır gömülemiyor

İngiltere'nin en büyük mezarlığını 1985'de satın alan ve 2006 yılında vefat eden KKTC'li işadamı Ramadan Güney, yıllardır miras tartışmaları nedeniyle gömülmeyi bekliyor.

Güney'in 6 yıl önce vefat etmesinin ardından gündeme gelen miras tartışmaları mahkemeye taşınırken, merhum işadamının eski sevgilisi Diane Holliday ile oğlu Erkin Güney'in açtığı karşılıklı davalar nedeniyle Ramadan Güney yıllardır defnedilemiyor.

Mezarlığın yeni sahibinin belirlenmesi için süren hukuk mücadelesini ise şimdilik Diane Holliday kazandı. Mahkeme, mezarlığın Güney'in eski sevgilisi Diane Holliday'e ait olduğuna hükmederken, milyon sterlinlik mahkeme masraflarını karşılayamaması halinde oğul Erkin Güney, mezarlığın ardından temyiz hakkını da kaybedecek.

2006'da vefat eden Ramadan Güney ile 1992'de vefat eden eşi Süheyla Güney'in naaşlarının bulunduğu kümbetin üzerinde açıklama yapan oğul Erkin Güney, babasının KKTC'de öldürüldüğünü iddia etti.

'BABAMI TOPRAĞA VEREMİYORUM'

Öldürüldüğünü ispatlamak ve otopsi yaptırmak için babasını, ölümünün ardından İngiltere'ye getiren Erkin Güney, o tarihten bu yana babasını KKTC'ye geri götüremiyor. Bu nedenle anne ve babasını toprağa veremediğini anlatan Güney, "Babamın 2004 yılında ilişkisine son verdiği Diane Holliday, finansal çıkarları nedeniyle babamızın KKTC'ye götürülmesine ve orada gömülmesine izin vermedi, bu yönde hukuki kısıtlama çıkarttı. Dolayısıyla 5.5 yıldır anne ve babamı hala toprağa veremedim" dedi.

'PARAYI ÖDEYEMEZSEK KAYBEDERİZ'

1.2 milyon sterlin olan mahkeme masraflarını karşılayamamaları durumunda kararı temyiz mahkemesine taşıyamayacaklarını kaydeden Erkin Güney, "28 gün içinde, 933 bin sterlin bulmamız gerekiyor. Bu parayı ödeyemezsek, temyize gidemeyeceğiz" diye konuştu.

'ASİL NADİR'DEN YARDIM İSTEDİM'

Mezarlığı Diane Holliday alırsa, bina inşa edeceğini ve mezarlığı ortadan kaldıracağını iddia eden Güney, yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Geçmişte babasının çok sayıda kişiye maddi yardımda bulunduğunu anlatan Erkin Güney, bu kişilerden birinin de KKTC'li ünlü işadamı Asil Nadir olduğunu ifade etti. Güney, Nadir'den maddi yardım talep ettiğini ve yanıt beklediğini söyledi.

Haberin Devamı