Gazete Vatan Logo
Sponsorlu

Gömleklerin rengi neyi yansıtıyor?

Gömleklerin sadece birer kıyafet olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Eski dönemlerde seçilen gömleğin rengi neyi temsil ederdi biliyor musunuz?

Erkeklerin gömlek seçimi her zaman kişisel bir seçim olmadı.İnsanlığın ilk dönemlerinden bu yana belirli bir görüşü benimsemiş kişilerin spesifik bir renk gömlek tercih ettiği görülmektedir. İşte gömlek renklerinin ülkeler için ifade ettikleri…

Garibaldi ve Kırmızı

Belirli bir görüşü yansıtmak amacıyla tek renk gömlek giymek İtalyan Garibaldi ile başlamıştır. Bağımsızlık uğruna savaşan Garibaldi ve ordusu kıyafetlerinin yırtılmış olmasıyla giyecek arayışı içerisindeyken kasapların giymesi için dikilen 500 kırmızı gömleği ele geçirmiştir. Ordunun giydiği kırmızı gömlekler o günden sonra Cumhuriyetçiliğin ve bağımsızlığın sembolü haline gelmiştir.

Kendi zevkinize ve tarzınıza uygun gömleklere göz atmak ister misiniz?
Mussolini ve Siyah

Benito Mussolini İtalya’da başa geçtiğinde yaptığı ilk işlerden biri kırmızı gömlek giymeyi yasaklamak olmuştu. İtalyanların bağımsızlık için verdiği mücadelenin tamamen unutulması taraftarıydı. Mussolini’nin gömlek renklerindeki tercihi siyahtan yana oldu. Siyah rengi, güç simgesi olarak seçilmişti. Mussolini rejimini destekleyen herkesin siyahtan başka renk gömlek giymediği bilinmektedir.

Bu gömlekler yok satıyor! Son moda gömlekler burada...Tıklayın!
Fransa ve Mavi

1930 yılında Camelots du Roi olarak bilinen fanatik bir öğrenci topluluğu kendilerine kraliyet mavisini simge olarak seçmişti. Hala aktif bir grup olan Camelots du Roi, mavi gömlek geleneğini de sürdürmektedir.

Modası asla geçmeyecek gömleklere göz atın, yaza yepyeni bir şekilde girin!

reklam

Haberin Devamı