Gazete Vatan Logo

Golleri gökyüzünde attılar

Manchester United’ın yıldız futbolcuları, bu kez THY’nin yeni reklam filminde ter döktü

Ünlü İngiliz futbol takımı Manchester United’ın yıldız futbolcuları, bu kez THY’nin yeni reklam filminde ter döktü. Wayne Rooney, Dimitar Berbatov, Patrice Evra, Edwin Van Der Sar ve Paul Scholes, uçakta futbol oynadı. THY Genel Müdürü Kotil, “Reklam filmi gösterime girdiğinde herkes THY’yi konuşacak. Dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden biri olacağız” dedi.

Türk Hava Yolları’nın (THY) dünyada 80 ülkede gösterime girecek yeni reklam filminde, dünya futbolunun efsanevi takımlarından ‘Kırmızı Şeynatlar’ lakaplı Manchester United’in Wayne Rooney, Dimitar Berbatov, Patrice Evra, Rafael, Fabio ve Paul Scholes’in aralarında bulunduğu yıldızları rol aldı. Son dönemde prestijli anlaşmalara imza atan, havacılıkta önemli ataklar yapan THY, dünya genelindeki marka bilinirliğini artırmak için yaptığı çalışmalara yeni bir boyut daha kattı. Resmi sponsor olduğu Barcelona’nın yıldızlarının rol aldığı reklam filmi, A Milli Erkek Basketbol Takımı’na destek için çekilen ve 12 dev adamın 5 bin metrede smaç yaptığı reklamın ardından THY, bu kez Manchester United’ın yıldızlarını reklam filminde oynattı.

“Gökyüzünde futbol maçı” adı ile Manchester’da çekilen reklam filmi için bire bir boyutlarda gerçek bir yolcu uçağı inşa edildi. İki ay süren yapım aşamasının ardından başlayan çekimler iki gün sürdü. David Beckham gibi ünlü futbolcuların global kampanyalarının reklam filmlerini çeken Marco Grandia’nın yönetmenliğini üstlendiği reklamda, futbolcuların oyun koçluğunu kareograf Billy Wingrove yaptı. Türk ve İngiliz prodüksiyon ekiplerinin ortak çalışması ile hayata geçirilen filmde, 115 kişi görev yaptı.

20 Ekim’de TV’lerde

Bire bir boyutlarda inşa edilen bir uçağın içinde oynanan maçta Manchester United takımının yıldız oyuncuları Wayne Rooney, Dimitar Berbatov, Patrice Evra, Rafael, Fabio, Paul Scholes, Darren Fletcher, Darron Gibson, Anderson ve Edwin Van Der Sar boy gösteren isimler oldu.

İkizler Rafael ve Fabio, THY reklam filminin çekimleri sırasında sempatik tavırları ile tüm ekibin neşe kaynağıydı. Gökyüzünde maç için

kamera karşısına geçen bir diğer önemli isim 17 yıl Manchester United forması ile top koşturan efsanevi futbolcu Sir Bobby Charlton’du. Sir Charlton, filmin sürpriz finalinde genç kuşak ile birlikte rol aldı.

Film 20 Ekim’de uluslararası televizyon kanallarının ardından THY’nin uçtuğu 80 ülkede gösterime girecek.

THY 5 yıldıza ulaşacak dünyada ilk 10 arasına girecek

THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY’nin global tanıtım atağını yeni bir reklam filmiyle taçlandırdığını belirterek, “THY markasının dünyada daha çok tanınması adına yaptığımız sponsorluk anlaşmaları çerçevesinde hazırladığımız reklam filmlerinin sonuncusunu Manchester United’ın ünlü oyuncularıyla gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde yayına girecek olan reklam filmimiz 80 ülkede gösterilecek. Reklam filmimiz gösterime girdiğinde herkes bir kez daha THY’yi konuşacak” dedi. Barcelona takımıyla yapılan reklam filminin dünyada çok ses getirdiğine işaret eden Kotil, “Bu çalışmalar hedefimize ulaşma yolunda önemli katkı yapıyor. Dünyanın en önemli futbol yıldızları THY ile birlikte anılıyor. THY, sunduğu ürün ve hizmet kalitesiyle artık dünyada uçakla seyahat edenlerin tercih ettiği bir şirket haline geldi” açıklaması yaptı. THY’nin marka bilinirliğinin artırılması çalışmaları ile birlikte sunduğu ürün ve hizmet kalitesinde artık yeni bir zirveye tırmandığını ve dünya havayolları arasında yeni bir boyuta geçtiğini dile getiren Temel Kotil, şunları söyledi:

“2011 yılı THY için çok farklı bir yıl olacak. Çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Şu anda ulaştığımız network büyüklüğü açısından dünya sıralamasında 8’inci havayolu şirketiyiz. Önümüzdeki yıl açacağımız hatlarla bu sıralamada daha önlere geleceğiz. Washington, Dakka, Vietnam, Atlanta, Şiraz, Basra, Valencia, Manila, Oran, Erbil, Toulouse, Guanzou, Novorsbirsk ilk etapta sefere başlayacağımız yeni hatlar arasında. THY, geniş gövdeli uçak filosunu önümüzdeki yıl içerisinde iki katına çıkaracak. Şu anda 20 olan geniş gövdeli uçak filomuz, Airbus 330 ve Boeing 777 uçaklarının katılımıyla 2011 Eylül ayında 40 uçağa ulaşacak. Ayrıca filomuza yeni katılacak Boeing 737-900 uçaklarıyla Afrika’da daha çok noktaya, daha iyi maliyet avantajıyla ulaşacağız.” Kotil, transit yolcu pazarını çok önemsediklerini de vurgulayarak, İstanbul’un, aktarma merkezi olarak dünyadaki diğer büyük havayolu şirketlerine göre THY’ye önemli avantajlar sağladığını vurguladı.

Temel Kotil, 2011’in THY için bir dönüm yılı olacağını, farklı boyuta tırmanacaklarını da ifade ederek, şöyle devam etti:

“THY, daha geniş bir kapsama alanıyla kendisini tercih eden yolcularının beklentilerinin üzerinde sunacağı ürünle herkesi şaşırtacak. Yeni business, comfort ve ekonomi sınıfındaki koltuklarımızla sunacağımız konforda oldukça iddialıyız. 2011’de 5 yıldızlı havayolu olmak istiyoruz. Önümüzdeki yıl iki havayolunun 5 yıldıza ulaşacağı ve bunlardan birinin de THY olacağı konuşuluyor. Dünyanın ilk 10 havayolu şirketi arasına girmeyi hedefliyoruz.”

Haberin Devamı