Gazete Vatan Logo

Golf sahasında savaş tehdidi

ABD Başkanı Trump, tarihinin en ağır ekonomik ve siyasi kriziyle karşı karşıya kalan Venezuela için, ‘askeri seçeneğin’ izlenebileceğini söyledi.

Golf sahasında savaş tehdidi

Venezuela konusunda pek çok seçeneklerinin olduğunu, askeri seçeneğin de bu olasılıklar içerisinde yer aldığını söyleyen Trump, “Dünyanın bize uzak bölgelerinde askerlerimiz var fakat Venezuela bize uzak değil, çok yakınımızda. İnsanlar orada acı çekiyor ve ölüyor. Askeri seçenek dahil birçok seçeneğimiz var” dedi.

En az 125 kişi öldü

Venezuela’da bir süredir Devlet Başkanı Nicolas Maduro karşıtı eylemler gerçekleşiyor. Venezuela hükümeti, ülkedeki eylemlerin ABD destekli olduğunu belirterek ABD yaptırımlarına karşı sert bir tutum izliyordu. Maduro yönetimi, muhalefetin, aşırı sağcı radikaller ve suç çetelerinin iş birliği içinde şiddeti körüklediğini savunurken, muhalefet ölümlerden orantısız güç kullanan güvenlik kuvvetlerini ve hükümet yanlısı milisleri sorumlu tutuyor. Ülkede Mart sonundan bu yana devam eden hükümet karşıtı gösterilerde en az 125 kişi hayatını kaybetti.