Gazete Vatan Logo

Gölet’e 240 milyon lira

Bünyesinde Sunny, Jumbo gibi markalar bulunun Atmaca Şirketler Grubu, Bahçeşehir Göleti projesiyle ilgili sessizliğini bozdu.

Gölet’e 240 milyon lira

Bünyesinde Sunny, Jumbo gibi markalar bulunun Atmaca Şirketler Grubu, Bahçeşehir Göleti projesiyle ilgili sessizliğini bozdu. Yaklaşık 2.5 yıl önce Başakşehir Belediyesi’nin gölet alanının yanında yer alan parsele yönelik düzenlediği ihaleyi kazanan grup, 103 milyon liralık ihale bedeli dahil 240 milyon lira yatırım yapacağını açıkladı.

Bölge halkı, ‘Gölet yapılaşmaya açılıyor’ diyerek projeyi protesto etmişti. Atmaca Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, bölgenin tek yeşil alanının gölet olduğunu bildiklerini belirterek, “Bu düşünceyle birlikte gölete hiçbir çivi bile çakmadık” dedi.

Gölet alanının büyüklüğünün 162 bin metrekare olduğunu söyleyen Atmaca, şu bilgileri verdi: “Göletin yanında yaklaşık 100 bin metrekare atıl vaziyette duran özel bir arazi vardı. Belediye bu araziyi satın aldı. Bunlara ek olarak 130 bin metrekarelik bir alanın peyzajını yapıp, Bahçeşehir Göleti’ne ilave edeceğiz. Bu alanda botanik ağaçlar, hobi bahçeleri, macera parkı gibi detaylara yer vereceğiz. Böylece gölet 2 kat büyümüş olacak. Bu alanda söz konusu 11 bin metrekarelik ticari alanlarımız da olacak.” Dükkanların net metrekare fiyatı 32 ile 36 bin lira arasında değişiyor. Şu ana kadar dükkanların yüzde 60’ı satıldı.

Haberin Devamı