Gazete Vatan Logo

Gölcük’teki iş kazasına 1.65 milyon tazminat!

Gölcük’te UM Tersanesi’nde 2006 yılında, beton pompası patlayınca ağır yaralanan ve felç olan işçi, tazminat zaferi kazandı.

Gölcük’teki tersanede kazadan sonra birçok ameliyat geçiren ve belden aşağısı tutmadığı için tekerlekli sandalyeye mahkum olan Şaban Öztürk, olay tarihinde 26 yaşında olduğunu ve Gölcük yazlık mevkisinde kurulu bulunan UM Deniz Tersanesi’nde taşeron firma Genel İnşaat’ta işçi olarak çalıştığını anlattı. 13 Mayıs 2006 tarihinde, tersane inşaatına beton getiren firma olan Nuh Beton’a ait olan aracın beton pompası hortumunun patladığını belirten Şaban Öztürk, “Patlama sonucu 7 metre yüksekten inşaat alanına düştüm. Kaza sonucu omurgam kırıldı ve belimden aşağısı felç kaldı. Ölümden döndüm. Şimdi 34 yaşındayım ve 2006 yılından beri de tekerlekli sandalyeye mahkumum.”

Yargıtay da onadı

2009’da Kocaeli 4’üncü İş Mahkemesi’nde maddi ve manevi tazminat davası açıldığını belirten Şaban Öztürk devam etti, “Verdiğimiz hukuk mücadelesi sonucunda mahkeme tarafından 725 bin TL maddi ve 100 bin TL manevi tazminat olmak üzere toplam 825 bin TL tazminata karar verildi. Mahkemenin verdiği karar Yargıtay tarafından onandı. Yargıtay’ın onama kararından sonra, dava açtığım Nuh Beton firması tarafından faizleriyle birlikte toplam 1 milyon 650 bin TL tazminat ödendi.”

Haberin Devamı