Gazete Vatan Logo

Gölbaşı'ndaki FETÖ soruşturmasında fezleke aşamasına gelindi

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmada fezleke aşamasına gelindi

Gölbaşı'ndaki FETÖ soruşturmasında fezleke aşamasına gelindi

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada fezleke aşamasına gelindi.

Ankara'da yürütülen FETÖ soruşturmasının kritik ayaklarından Gölbaşı'nda, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Türksat ve Polis Özel Harekat Daire Başkanlığında 15 Temmuz gecesi yaşananlar, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mercek altına alındı.

Gölbaşı'nda 16 Temmuz'da başlayan darbe girişimi soruşturmasının üzerinden geçen sürede 141 kişi tutuklandı, 11 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında 40 kişi de tanık olarak dinlendi. Tutuklu şüphelilerden 125'i askerlerden, diğerleri ise farklı meslek grubu mensuplarından oluşuyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, savcılık bir taraftan soruşturmayı yürütürken, diğer taraftan da fezlekeyi yazmaya başladı. Hazırlanacak fezleke ve soruşturmanın delillerinden oluşan ek klasörler, Gölbaşı'nda ağır ceza mahkemesi bulunmadığı için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilecek ve dosyalar birleştirilecek.

Haberin Devamı

Böylece Gölbaşı'nda tutuklanan sanıkların yargılanması, Ankara Adliyesinde yapılacak.

Darbe girişiminin kritik ayağı Gölbaşı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde cuntacıların hedefleri arasında Gölbaşı'ndaki kritik noktalar da bulunuyordu.

Darbeci general Semih Terzi, Gölbaşı Oğulbey'deki Özel Kuvvetler Komutanlığı karargahını ele geçirmek istediği sırada Astsubay Ömer Halisdemir tarafından vurulmuş ve darbe girişiminin seyri değişmişti. Bu olaydan sonra sabah saatlerine kadar karargahta yaşanan çatışmada cuntacılardan bir astsubay öldürülmüştü.

Diğer bir kritik nokta ise Polis Özel Hareket Daire Başkanlığıydı. Savaş uçaklarının hedefi olan merkeze atılan bombalar nedeniyle çok sayıda özel hareket polisi şehit oldu.

Aynı gece televizyon yayınlarını kesmek için Gölbaşı'ndaki Türksat merkezine yönelen cuntacılar, yanlarında getirdikleri mühendisleri içeri alamayınca başarılı olamadı. Bunun üzerine sivillerin içinde bulunduğu Türksat kampüsünü de savaş uçaklarıyla bombalayan cuntacılar, iki kurum çalışanını şehit etti.

Haberin Devamı