Gazete Vatan Logo

Gökten turist yağdı seneye sağanak var!

Bayramda attığı ‘Gökten turist yağacak’ tweet’iyle gündem olan Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, “Maşallah diyelim Antalya tüm yılların rekorunu kırıyor” dedi. Sadece 9 günlük tatilde 2.5 milyon turist ağırladıklarını söyleyen Türel’in önümüzdeki hedefi, yılda 20 milyon turist...

Gökten turist yağdı seneye sağanak var!

Rusya’yla yaşanan uçak krizi, 15 Temmuz darbe girişimi derken üst üste büyük darbeler yiyen Türk turizmi, bu yıl yaralarını büyük bir hızla sarmaya başladı. Tabii ki bu konuda en başarılılardan biri de turizmin başkenti Antalya oldu. 9 günlük uzun bayram tatilinde yerli turist, tüm tatil beldelerini hınca hınç doldurdu. En çarpıcı kareler ise Antalya’dan geldi. Arabalarında yatanlar, yollara çadır kuranlar... Bu manzara da bayramda ‘Gökten turist yağacak’ tweet’ini paylaşan Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel’i haklı çıkardı.

Nüfus 5 milyon oldu

Türel, “Gökten gerçekten turist yağdı. Maşallah diyelim Antalya tüm yılların rekorunu kırıyor. Sadece bayramda 500 bin yerli turist vardı. Yabancılarla birlikte 2.5 milyon turisti bir günde Antalya’da misafir ettik. 2 milyon olan nüfusumuz 5 milyona çıktı bayram boyunca” sözleriyle ağırladıkları turist sayısını açıkladı.

Hedef zengin turist

Antalya gerçekten Türkiye’nin en önemli turizm markası. “Dünyada birçok ülkede Antalya biliniyor. ‘Antalya’ya gittik’ diyen turistlere Türkiye sorulduğunda ‘Hayır oraya gitmedik’ diyebiliyor. Amacımız bu markayı çok daha geliştirmek” diyor Başkan Türel. Ancak çok daha zorlu bir hedefi var. O da gelir düzeyi yüksek, yani zengin turisti çekmek. Zira Antalya ‘Her şey dahil’ otelleriyle uygun tatilin cenneti gibi. Ancak Türel, turizmdeki ürünlerin çeşitleneceğini söylüyor: Sayın turizm bakanımız büyük bir şansımız. Sayın cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla turizmdeki ürünümüzü çeşitlendireceğiz, 12 aya yayacağız ve gelir düzeyi yüksek turistleri de buraya çekmenin yoluna bakacağız. Bu sene 13-14 milyon turist ağırlıyorken birkaç sene içinde 20 milyon turist ağırlayacağız. Şu anda Antalya 2 pazarda ağırlık Almanya ve Rusya. Bunu üçüncü bir ülkeyle takviye etmeliyiz. İngilizler Antalya pazarının etkili aktörlerinden biri olacak.

Haberin Devamı

Antalya piyanoya doyacak

Antalya’dan önümüzdeki 9 gün boyunca notalar yükselecek. ‘Uluslararası Antalya Piyano Festivali’, bu yıl 19. kez, 1-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Her yıl kasım ayında yapılan festival, bu kez yabancı turistlerle de buluşabilmesi için erkene çekilmiş. Dünyaca ünlü sanatçıların yer aldığı festivalin sanat yönetmenliğini ise Türkiye’nin alanında en önemli isimlerinden olan şef Gürer Aykal yapıyor. Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen organizasyon; sanatçılar ve sanatseverlerin yanı sıra genç yetenekler için de büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı

Genç yetenekler sahnede

2-3 Eylül tarihlerinde de “Uluslararası Antalya Piyano Festivali Akademisi Genç Yetenekler Piyano Yarışması”nda genç yetenekler sahne alacak. Gürer Aykal başkanlığındaki jüri üyeleri Türkiye’nin genç piyanistleri ile buluşacak. Yarışmanın kazananları ise 4 Eylül akşamı AKM Aspendos Salonu’nda Gürer Aykal Şefliğinde Antalya Devlet senfoni Orkestrası ile birlikte konser verecek.

Tekrar aday olacak mı?

Menderes Türel, 2004 Türkiye Yerel Seçimleri’nde Ak Parti adayı olarak Antalya Belediye Başkanı seçildi. 2009’da ise koltuğunu CHP’li aday Mustafa Akaydın’a devretti ancak 2014’te geri aldı. Önümüzdeki yerel seçimler için de “Antalyalılar ve sayın cumhurbaşkanım teveccüh ederse onur duyarım” diyor: Biz Antalya’ya hizmet etmekten şeref duyuyoruz. Öncelikle halkın size teveccüh göstermesi, aday olmanızı istemesi lazım. Şu anda anketler hamdolsun oldukça iyi. Oranı söylemeyim ama seçilmiş olduğum oranın (yüzde 36) çok çok üzerinde çıkıyor sonuçlar.

Haberin Devamı

Bizde çay 1.5 tost 4 TL

70 TL’lik lahmacunu, 18 TL’lik çayıyla bayrama damga vuran tatil beldelerinden biri de Bodrum’du. Menderes Türel, Antalya’da da her keseye uygun yerlerin olduğunu ancak bu kadar fahiş fiyatlara rastlanmadığını söylüyor: Antalya’da her keseye, herkese göre hizmet üretiyoruz. Konyaaltı sahilinin yüzde 93’ü tamamen halka açık. Havlusunu, hasırını, şemsiyesini getiren istediği gibi denizden faydalanıyor. Duş, WC, kabin bedava. Ama şemsiye, şezlong kiralamak isteyenler de o yüzde 7’yi oluşturan plajlarda hizmet alabiliyorlar. Antalya belediye tesislerinde şu an çay 1.5, tost 4 TL.