Gazete Vatan Logo

Göksel Arsoy 78 yaşında askere çağırdılar

Yeşilçam'ın ünlü aktörü Göksel Arsoy, onur konuğu olarak katıldığı ve plaket aldığı Köyceğiz’de asker kaçağı ilan edildi.

Türk sinemasının önemli aktörlerinden Göksel Arsoy, 9. Kaunos Altın Aslan Filmleri Festivali’nde yaşadığı bu olayı "Çok komik bir olay" olarak açıkladı. Arsoy yaptığı açıklamada kaldığı otele polisin defalarca geldiğini, asker kaçağı olarak aranmakta olduğunu ve polisin elindeki resmi yazıyı imzalaması gerektiğini, halbuki kendisinin böyle bir yazıya imza atmadığını ifade etti.
Gürsoy gelen evrakı imzalamamasına sebep olarak da, evrakta belirtilen kişinin nüfus kütüğünün Kayseri'ye ait olduğu, ama kendisinin kütüğünün İstanbul'un Fatih ilçesinde olduğunu sözlerine ekledi.

Yaşanan bu olaydaki esas trajikomik konunun da usta aktörün askerliğini 1963 yılında Isparta'da yedek subay olarak yapmış olmasıydı.
Olay sonrasında Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Arsoy'dan özür diledi ve bir yanlışlığın olduğunu sözlerine ekledi.

"ÇOK KOMİK BİR OLAY"
Türk sinemasının önemli aktörlerinden Göksel Arsoy yaşadığı bu olayı "Çok komik bir olay" olarak açıkladı. Arsoy yaptığı açıklamada kaldığı otele polisin defalarca geldiğini, asker kaçağı olarak aranmakta olduğunu ve polisin elindeki resmi yazıyı imzalaması gerektiğini, halbuki kendisinin böyle bir yazıya imza atmadığını ifade etti.

KAYMAKAM ÖZÜR DİLEDİ
Gürsoy gelen evrakı imzalamamasına sebep olarak da, evrakta belirtilen kişinin nüfus kütüğünün Kayseri'ye ait olduğu, ama kendisinin kütüğünün İstanbul'un Fatih ilçesinde olduğunu sözlerine ekledi. Yaşanan bu olaydaki esas trajikomik konunun da usta aktörün askerliğini 1963 yılında Isparta'da yedek subay olarak yapmış olmasıydı. Olay sonrasında Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale Arsoy'dan özür diledi ve bir yanlışlığın olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı