Gazete Vatan Logo

Gökçek'ten Karayalçın'a hodri meydan

‘Ankara’yı kaybeden siyaseti bıraksın

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AKP Genel Merkezi’nde, Ar-Ge Başkanlığı tarafından düzenlenen “Deneyim Paylaşım Dersi”nde, partililere yaptığı çalışmalar hakkında sunum yaptı. Sunum öncesinde, Deniz Baykal’ın Murat Karayalçın ile yaptığı görüşmeyi değerlendiren Gökçek, kendisinin bu görüşme öncesinde, Karayalçın’ın CHP’den aday gösterileceğini belirttiğini kaydetti. Bunun bazı nedenleri olduğunu belirten Gökçek, “CHP, bu seçimlerde oy kaybetmemek zorunda. Aksi takdirde Sayın Baykal’ın yerinde oturma şansı sıfır” dedi.

Gökçek, CHP’nin yerel seçimlerde başarı elde etmek amacıyla DSP’li Ordu ve Eskişehir belediye başkanlarına teklif götürdüğünü, ancak olumlu yanıt alamadığını öne sürdü.

Sol DSP’ye gider

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün DSP’ye katılacağını ileri süren Gökçek, solun CHP’de değil, DSP’de toparlanma eğilimi gösterdiğini savundu.


Gökçek, geçen genel seçimlerde yüzde 1 oy alan DSP’nin önümüzdeki yerel seçimlerde yeni katılımlarla birlikte oy oranını yüzde 5 ile yüzde 8 arasında çıkarabileceğini, bu nedenle CHP’nin Karayalçın’ı CHP’den aday gösterme gereği duyduğunu öne sürdü.

Karayalçın’ın ise parti tüzüğü gereği SHP’de 7 yıldan fazla genel başkanlık yapamayacağını savunan Gökçek, Karayalçın’ın bu nedenle başka bir partiye geçmek zorunda olduğu, ileride Baykal’ın yerine geçmeyi düşündüğünü iddia etti. SHP’nin geçmişte DEHAP ile iş birliği yapması üzerine Baykal’ın, Karayalçın için “seçim listelerini İmralı’dan alıyor” dediğini iddia eden Gökçek, bunun üzerine Karayalçın’ın da CHP’nin kapatılan HADEP ile iş birliği yaptığını dile getirdiğini kaydetti. Gökçek, “Şimdi bu lafları unuttular. Tezat içindeler. Neresinden tutarsan tut batağın içindeler” diye konuştu.

Hodri meydan

Gökçek, Baykal ve Karayalçın’ın, Ankara’da yerel seçimlerden başarıyla çıkacaklarını söylediklerini belirterek, “Partim beni tekrar aday yaparsa ve seçimi Karayalçın kazanırsa siyaseti bırakacağım. Ben kazanırsam sayın Baykal ve Karayalçın siyaseti bırakacaklar mı? Hodri meydan. Bu cesarette bulunacaklarına inanmıyorum” dedi.

Haberin Devamı