Gazete Vatan Logo

Gökçek devrinin sonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç belediye başkanı (Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un) istifalarını vereceğini söyledi

Gökçek devrinin sonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istifalarını istediği halde bu adımı atmadıkları belirtilen üç (Ankara, Bursa, Balıkesir) belediye başkanı hakkında dün en net açıklamasını yaptı. Erdoğan Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari ile görüşmesi sonası düzenlenen basın toplantısında soru üzerine şunları söyledi: “Üç belediye başkanımızın istifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. İlgili arkadaşlarımız görüşmelerini yaptılar ve şu anda da zannediyorum bu istifayı vermenin hazırlığı içindeler. Aksi takdirde gereği neyse yapılacaktır. İlgili kurumlarımız bu konuyla ilgili kararını vermiştir. Şu anda bizim sürecimiz arkadaşlarımızla ilgili özellikle bir olumsuzluk sürecini tahrik etmek değil tam aksine teşkilatımızın bu konuda varmış olduğu bir karar sürecidir. Bu karar sürecini biz kendileriyle de değerlendirdik, böyle bir adımın atılması gerektiğini söyledik. Çünkü biz sıradan bir parti değiliz, bu sıradan bir hareket de değildir, bu bir davadır, bu davanın içerisinde yer alan arkadaşlarımız bu davanın nasıl çalıştığını çok iyi bilirler ve gereğini yaparlar, yapmaları lazım. Bunu kendilerine zaten tebliğ ettik. Ben, Başbakan arkadaşım ve konuyla ilgili sorumlu genel başkan yardımcım.”

Haberin Devamı

Beştepe’ye davetliydi

İstifası istenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nijerya Cumhurbaşkanı onuruna verdiği öğle yemeğine geldi. Gökçek’in bakanların da yer aldığı protokolle birlikte yemeğe davetli olduğu öğrenildi.

Müzeyi konuştuk demişti

Gökçek, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı son görüşmeden sonra, külliyenin karşısına yapılacak 15 Temmuz anıtı ve müzesiyle ilgili konuştuklarını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bunu doğrulamış ancak daha sonraki açıklamalarında, o akşam istifa konusunu da ele aldıklarını belirtmişti.

20 Ekim uğuru

Cumhurbaşkanı Erdoğan önce İstanbul, sonra Düzce, Niğde, Balıkesir ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarını işaret ederek ‘metal yorgunluğu’ tanımını kullanmış ve istifalarını istemişti. İstanbul’da Kadir Topbaş’la başlayan istifa Düzce ve Niğde’yle sürdü. Gökçek konusunda iddia ve tartışmalar bitmek bilmedi. İşte bu tartışmalar içinde 20 Ekim günü yani bugün ön plana çıktı. Ankara kulislerinde, 20 Ekim’in Gökçek ve ailesi için çok büyük önemi olduğu, hatta uğurları olduğu konuşuldu. Gökçek’in bu yüzden kendisi için bu özel günde istafa edeceği belirtildi. Peki 20 Ekim’i özel kılan ne? Gökçek’in hayatındaki 4 önemli olayın tarihi aynı. Eşiyle aynı tarih doğdu, aynı tarihte evlendi ve aynı tarihte milletvekili seçildi.

Haberin Devamı

20 Ekim 1948: Melih Gökçek’in doğum günü. 20 Ekim 1954 tarihi ise eşi Nevin Gökçek’in doğum günü.

20 Ekim 1975: Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek bu tarihte evlendi.

20 Ekim 1991: Melih Gökçek’in milletvekili seçildiği tarih. 2 yıl, 3 ay milletvekilliği yaptı. 1994 yılında milletvekilliği devam ederken Refah Partisi’nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday oldu ve seçimi kazandı. Gökçek bugüne kadar başkanlığı sürdürdü.

‘Boko Haram ile FETÖ aynı’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari’yi, Beştepe’de resmi törenle karşıladı. Sonrasında Erdoğan ve Buhari baş başa görüşme ile heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuştu. Terörle mücadeleye ilişkin Erdoğan, “Nijerya’da eli kanlı terör örgütleri nasıl varsa Nijerya yönetimleri onlarla nasıl bir mücadeleyi yapıyorsa Türkiye’nin de terör örgütleri ile böyle bir mücadelesi var. Terör konusunda aynı kaderi paylaşıyoruz. Bizim nazarımızda Boko Haram’la FETÖ ya da DEAŞ arasında hiçbir fark olmadığını ifade etmek istiyorum. Adı, iddiası, amacı ne olursa olsun, bu örgütlerin tamamı masumların kanlarıyla beslenen katil sürüleridir. Terör örgütleri ile mücadelede Nijeryalı dostlarımızın yanındayız” açıklamasında bulundu. Erdoğan, “Biz de Nijerya makamlarından geçen yıl 250 vatandaşımızı şehit eden FETÖ ile mücadele konusunda aynı işbirliğini bekliyoruz” dedi.

Bir elçi vizeleri kaldırabiliyorsa, stratejik ortaklığı gözden geçiririm!

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yaşanan vize krizi için “Kim bu büyükelçi ya? Koskoca ABD adına ortağı ile ilişkide hemen bir paragrafla vizeleri kaldırdık diyebiliyorsa o zaman bu stratejik ortaklığımı masaya yatırırım” dedi. TRT World Forum’da konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Maalesef dünyada adalet yok!

Maalesef dünyada adalet yok. Özellikle ekonomik noktada güçlü olanın haklı olarak takdim edildiği bir dünyada yaşıyoruz. Haklı olanın güçlü olduğu değil, güçlü olanın haklı olduğu bir dünya. Bunu kabullenmek mümkün değil. Ben böyle bir dünyada yaşamak istemiyorum. Bu bize bir zul. Şu anda Türkiye, Suriye’den kaçan 3,5 milyon insana ev sahipliği yapıyor. Şu ana kadar harcadığımız para 30 milyarın üzerinde. Benim bir tezim var. Dünya beşten büyüktür diyorum. Dünyayı 2. Dünya savaşı şartlarında değerlendiren güçler var. Artık dünya 2. Dünya savaşı şartlarında değil. Geçti o. Destek veren ülkelerin sayısı artıyor. Ama o güçlerin karşısına geldiklerinde Dünya 5’ten büyük diyemiyorlar. Bir yerden bağlılıkları var.

Amerika, PYD ile YPG’yi yanına aldı

Türkiye’nin Suriye’ye olan sınırı 911 km. Burada Türkiye’nin söz sahibi olması gerek. PYD ile YPG’yi DEAŞ’a karşı kim yanına alıyor, Amerika. Bir terör örgütünü başka bir terör örgütü ile ıslah etmek akıl karı mı? DEAŞ’ı beraber yok edelim diyorum. Diyorlar ki PYD,YPG ile yapalım. 3 bin 500 TIR silah girdi. Bu silahlar Kuzey Irak’ta nereye yerleştirilecek? Bunlar terör örgütlerine veriliyor. Bunlar benim için, ülkem için tehdit oluşturmaz mı? Seri numaralarını alıyoruz, ‘Olaylar bitince silahları alacağız’ dediler. Ben diyorum ki alamazsınız. Silahlar yerini buldu. Terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Alman polisi idam kararımı açıkladı

Geçende Fransa’da yürüyüş yaptılar. Alman polisinin nezaretinde benim idam kararımı açıkladılar. Bir pankart bir de otomobil. Pankartta benim resmim var, Putin’in resmi var, bir de Suudi kralının resmi var. Öldüren Mercedes’i alır. Aynı durum Fransa’da Fransa’nın devlet radyosuna o posteri astılar. Fransa polisi o posteri izliyor.

İsim vererek konuşacağım...

İsim verip konuşacağım. Çünkü şu anda TRT World, bütün dünyaya bu yayını yapıyor. Herkesin bazı gerçekleri bilmesi lazım. Bakın Almanya’ya ben PKK ile ilgili 4 bin 500 dosya verdim ve hiçbirinden bize geri dönüş olmadı. Bunların hepsi elini kolunu sallaya sallaya başta Almanya olmak üzere Avrupa’da dolaşıyor. Hani PKK, Avrupa Birliği kayıtlarında terör örgütü olarak görülüyor. Terör örgütüyse bak ben sana dosya veriyorum. Bunun üzerinden hareket et. Yok. Aynı durum FETÖ terör örgütünde de var.

‘Merkel farklı bir duruma yatıyor’

Alman polisini nezaretinde benim idam fermanımı yayınladılar. Ben bunu Bayan Merkel’e söylediğimde yanındakilere bakıyor. Farklı bir duruma yatıyor aslında. Gerçekler var ki bunların bilinmesi ve ona göre tavır alınması lazım.

Kim bu Büyükelçi ya?

(ABD B.Elçisi John Bass için) Kim bu büyükelçi ya? Koskoca ABD adına ortağı ile ilişkide hemen bir paragrafla vizeleri kaldırdık diyebiliyorsa o zaman ortaklığımı masaya yatırırım. Biz de ne yaptık? Aynı şekilde aynı kelimelerle vizeleri kaldırdık. Ankara’da görüşmeler yapıldı, bakalım nereye varacak? Ben bunu sadece ülkem için konuşmuyorum. Diyorum ki eğer demokrasiye sahipsek, adaleti arıyorsak buna da inanıyorsak gelin hep beraber verelim, dünya 5’ten büyüktür diyelim, 196 ülke dünyada bu hakkını istesin ve alsın.

(Arakan olayı) Her teröristin inancı olur. Bu yoga yapıyor, bu yumuşak demekle olmaz.

“Demokratlar olarak ne yapacağız?”

Erdoğan, Batı ülkelerindeki demokrasi anlayışı ve bu ülkelerin Türkiye’ye karşı tutumunu eleştirdi, “Emperyalizmin acımasız vukuatları karşısında demokratlar olarak ne yapacağız?” dedi ve şöyle devam etti: 15 Temmuz’da bize darbe girişiminde bulunuldu. Demokratız diyen ülkeler darbe girişiminden bir hafta sonra aradılar bizi geçmiş olsun demek için, dostlar alışverişte görsün